UFC Vegas 35: Edson Barboza vs Giga Chikadze

Speltips: Edson Barboza vs Giga Chikadze

  • Spelstopp: 2021-08-29 05:00
  • Odds Spelat: 2021-08-24
  • Match: Edson Barboza vs Giga Chikadze
  • Spel: Edson Barboza vinner
  • Units: 2
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
1.95

Author: Filip Kosovac

Published: 2021-08-24 12:31

UFC anordnar till helgen sin 35:e gala på APEX Center – där två strikers av världsklass ställs mot varandra i huvudmatchen. Saken är bara att den ena av herrarna är även en världsklass MMA-utövare, vilket också bör fälla avgörandet. 

Edson Barboza vs Giga Chikadze – en “strikers deluxe”

Edson Barboza vs Giga Chikadze UFC stats

Edson Barboza

Inte mycket finns osagt kring vad MMA-legendaren Barboza tillför i en oktogon. Efter en lång sejour i lättvikt har brassen flyttat ner till fjädervikt – där han verkar stormtrivas. Detta blir hans 32:a match som proffs och siktet bör vara vara inställt på en tredje raka vinst.

Det som utmärker Barboza stående är hans fruktade sparkar, vilket är ett farligt vapen om han tillåts ha utrymme. Han utmärker sig också extra mycket mot motståndare som inte pressar honom eller konstant försöker minska distansen. I fallen då Barboza sätts under konstant pressats försämras hans kondis och defensiv drastiskt.

Barbozas grappling finns det inte mycket att nämna om mer än att han ytterst sällan försöker sig på nertagningar. I och med att Giga inte heller är en brottare tror jag inte vi får se långa dueller på kanvasen.

Giga Chikadze

Georgiern Giga är en fighter vi fått följa i organisationen sedan debuten i UFC Köpenhamn 2019. Han har hittills ställts mot väldigt medelmåttigt motstånd och Barboza kommer vara hans tuffaste test han unga MMA-karriären.

En f.d. Glory-kickboxare som Giga är kan vi lätt lista ut vilka färdigheter han tar med sig till en MMA-match. Liksom sin motståndare trivs han bäst när han får mata sparkar från distans, och han slåss från både southpaw och ortodox position. Ett stort minus är att Giga gärna söker efter det perfekta slaget lite för länge ibland, vilket påverkar hans volym. Detta har också lett till ett par ytterst tveksamma och delade domslut (till hans fördel) mot motståndare som är ett par klasser sämre än Barboza.

Giga är inte heller någon som är känd för sina nertagningar eller grappling. Tror inte att den biten bli en avgörande faktor i denna drabbning.

Slutsats & spel

Som ni säker kan lista ut har vi här en drabbning som – förutom skillnaden i erfarenhet – bör hänga på duellerna som utspelar sig på fötterna. På den fronten ser jag Barboza som den bättre MMA-strikern, vilket vi jämförelsevis kunder se i hans möte med en grym kickboxare i Dan Hooker. För att slå brassen måste man effektivt kunna minska avståndet och konstant sätta press på honom – något Giga inte är känd för.

Att oddsbolaget håller Giga som en favorit finner jag väldigt märkligt och fel. Därför passar jag på att smida medan järnet är varmt. Spelet blir att Edson Barboza vinner till fina 1.95 gånger insatsen – hos Bethard.

Edson Barboza vinner - 1.95
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS UTFALL
26 Sep 01:00 Filip Kosovac Marlon Moraes vs Merab Dvalishvili UFC 266 Merab Dvalishvili vinner
1.44
Bet365