UFC Vegas 36: Alex Morono vs David Zawada

Speltips: Alex Morono vs David Zawada

  • Spelstopp: 2021-09-04 22:00
  • Odds Spelat: 2021-09-04
  • Match: Alex Morono vs David Zawada
  • Spel: Matchen går tiden ut
  • Units: 2
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1.67

Author: Filip Kosovac

Published: 2021-09-04 4:43

En sista spelanalys för veckan hämtar vi från herrarnas welterviktklass där amerikanen Alex Morono tar sig an polsk-tysken David Zawada. Mycket tyder på en superjämn duell mellan två tuffa skallar där jag blir förvånad om ett avslut kommer.

Morono vs Zawada – tuff och jämn kamp att se fram emot 

Alex Morono vs David Zawada UFC stats

Alex Morono

Alex “The Great White” gör sitt 14:e framträdande i organisationen i en drabbning som han accepterat på kort varsel. En faktor som absolut kan spela roll då han inte är känd för vara den mest atletiske fightern även efter fullt träningsläger.

På fötterna är Morono en av dessa strikers som är väldigt aggressiva och som inte räds för att ta emot ett slag för att själva utdela två. Detta är dock hur vi har varit vana att se honom under hans karriär men inte på sistone. Bytet av gym till Fortis har tydligen gjort honom gott då vi på senaste tiden fått se en mer defensivt ansvarig Morono. Trots ett fint avslut mot Cowboy Cerrone – vars bäst före datum verkar ha passerat – är Morono inte känt som en KO-artist.

Trots fin grappling och svart bälte i BBJ har Morono endast mäktat med en vinst via submission i sin UFC-karriär. Detta kan bero på att han sällan är den som går för nertagningar. Det är inte ofta vi har har fått se grapplingdueller i Moronos matcher men i fallen då han blivit nertagen så har han visat prov på väldigt bra defensiv.

David Zawada

Om vi kolla på Zawada hittar vi i honom – trots UFC-debut år 2018 – en färsking som endast har gjort fyra matcher i organisten. Av dessa fyra har han endast vunnit en vilket definitivt inte är godkänt.

I matcher där vi sett Zawada i långa dueller på fötterna har vi kunnat märka att han kan hålla volymen och tempot uppe – åtminstone i två av tre ronder. Likt sin motståndare har han en tendens av vilja sätta press samtidigt som han kan slava defensivt. Han är heller inte väldens mest tekniska strikern. Med det sagt så har Zawada visat upp en grym haka och har aldrig blivit avslutat via nävar.

Zawada har endast lila bälte i BBJ men har hittills visat sig vara väldigt aggressiv med sina submission-försök när väl duellerna hamnat på kanvasen. Där han hittills brustit är i den offensiva brottningen som inte varit så värst effektivt. Oftast har Zawada varit den som tagit vara på misstag från motståndarna efter att han själv blivit nertagen.

Slutsats & spel 

Självklar kan vi aldrig utesluta ett avslut i en MMA-match men sannolikheten att det ska ske här bedömer jag inte som stor.

Sett över 15 minuter kan vi se en relativt tuff och jämn kamp tempomässigt med tanke på att Morono accepterat matchen på väldigt kort varsel. Zawada har under sin 23-matcher långa proffs karriär endast blivit avslutad (två gånger) via knä och spark – något Morono inte är känd för. Morono å andra sidan är minst lika tuff och blir endast avslutad av motståndare med grym teknik och slagkraft – a la Khaos Williams. Även nere på kanvasen tror jag att båda två har tillräckligt bra defensiv för att vi ska kunna se ett avslut.

Spelet blir därför att matchen går tiden ut till 1.67 gånger insatsen – hos Betfair. 

Matchen går tiden ut - 1.67
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS UTFALL
26 Sep 01:00 Filip Kosovac Roxanne Modafferi vs Talia Santos UFC 266 Talia Santos genom domslut
1.72
Bet365
26 Sep 01:00 Filip Kosovac Marlon Moraes vs Merab Dvalishvili UFC 266 Merab Dvalishvili vinner
1.44
Bet365