UFC Vegas 36: Dalcha Lungiambula vs Marc-Andre Barriault

Speltips: Dalcha Lungiambula vs Marc-Andre Barriault

  • Spelstopp: 2021-09-04 19:00
  • Odds Spelat: 2021-09-02
  • Match: Dalcha Lungiambula vs Marc-Andre Barriault
  • Spel: Marc-Andre Barriault vinner
  • Units: 2.5
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1.65

Author: Filip Kosovac

Published: 2021-09-02 1:35

UFC Vegas 36 går…

Lungiambula vs Barriault – vem tar steget närmre den officiella rankingen?

Dalcha Lungiambula vs Marc-Andre Barriault UFC stats

Dalcha Lungiambula

“Champion” som han kallas gör sitt fjärde framträdande i organisationen med en historik på 2 vinster och 1 förlust.

Trots judo som grund har Dalcha hittills visat sig vara rätt så kvick och atletisk på fötterna mot motstånd i lätt tungvikt. Flytten ner till mellanvikt kan påverka den fördelen negativt då fler fighters kan matcha detta. Bortser man från dessa faktorer så är Dalcha ett muskelpaket med styrka och slag som känns – när de väl landar. Faktum att han tar i och satsar så mycket inför varje slag leder emellanåt till att han öppnar upp sig lite väl mycket för kontringar.

Dalcha med sitt svarta bälte i judo använder gärna judolikande kast för att få ner motståndarna till kanvasen. Därefter brukat inte vara sen med att inta topposition – dock mot motståndare som inte har verkat försöka få bort honom från sig. Trots några matcher med långa perioder av topp kontroll har Dalcha inte haft stor lycka med att hitta ett avslut.

Marc-Andre Barriault

Kanadensaren  Barriault har efter tre raka förluster i UFC vänt på den steken med två avslut i rad till hans fördel.

Barriault har en väldigt aggressiv stil på fötterna där han gärna vill vara den som sätter press samt interna dueller på nära håll. Han har visa prov på fina kombinationer i dessa dueller – problemet är bara att han inte är den kvickaste strikern i världen. Ett annat minus kan vara det att Barriault gärna tar emot slag för att utdela ett. Slag verkar han å andra sidan tåla då han har aldrig blivit avslutad i sin 23 matcher långa MMA-karriär.

Brottning är den största andeldning till Barriaults tre förluster där han blivit nertagen och kontrollerad flera minuter åt gången. Med det sagt så ställdes han dessa i matcher mot betydligt bättre brottare än vad Dalcha är. Det fina han har visar upp när han väl blir nertagen är hur han kämpar sig upp på fötterna igen.

Slutsats & spel

Efter förbättringarna jag har sett i Barriault över hans senaste två matcher bör han vara den som kommer vara mer effektiv på fötterna samt ha betydligt bättre kondis. Dalcha har hittills visat upp en väldigt begränsad kondis och han brukar vara som farligast i rond ett. Får han ner kanadensaren tror jag inte han kommer ha till tillräcklig kontroll för att kunna utgöra något större hot på kanvasen. Speciellt inte i den senare halvan av drabbningen.

Allt som allt bankar jag på att Barriault är den mer kompletta och aktivare MMA-fightern sett över 15 minuter. Om han rent utav inte avslutar Dalcha någon gång under rond två eller tre. Spelet blir därför att Barriault vinner till 1.65 gånger insatsen – hos Betsson.  

Marc-Andre Barriault vinner - 1.65
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS UTFALL
26 Sep 01:00 Filip Kosovac Roxanne Modafferi vs Talia Santos UFC 266 Talia Santos genom domslut
1.72
Bet365
26 Sep 01:00 Filip Kosovac Marlon Moraes vs Merab Dvalishvili UFC 266 Merab Dvalishvili vinner
1.44
Bet365