UFC Vegas 36: Darren Till är en bättre fighter än Derek Brunson

Speltips: Darren Till vs. Derek Brunson

  • Spelstopp: 2021-09-04 22:00
  • Odds Spelat: 2021-09-01
  • Match: Darren Till vs. Derek Brunson
  • Spel: Darren Till vinner
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
1.57

Author: Alexander Clausson

Published: 2021-09-02 12:58

Den ursprungliga tanken var att UFC skulle återvända till London i helgen. Pandemin satte dock stopp för planerna och därför väntar ännu en gala på Apex-anläggningen i Las Vegas. Darren Till möter Derek Brunson i huvudmatchen.

Darren Till bör ta sig tillbaka till vinstkolumnen

Till kommer senast från en förlust mot den tidigare mellanviktsmästaren Robert Whittaker och engelsmannen har förlorat ytterligare två matcher på sina fyra senaste försök. Samtliga förluster kom dock mot tidigare bälteshållare eller titelutmanare.

Brunson har fyra raka vinster med sig, men har ställts mot betydligt sämre motstånd än Till.

Brunson är 37-år gammal, i jämförelse med Tills 28-år. Den sistnämnda närmar sig sin åldersmässiga peak och Brunson bör rimligtvis börja gå neråt inom en snar framtid. Engelsmannen kommer vara den större fightern i samband med helgens match. De två ovanstående faktorerna kan komma att spela stor roll för matchens utgång.

Vi har en klassisk striker vs. grappler-match framför oss. Till är den bättre när det kommer till striking. Engelsmannen har både mer slagkraft och är tekniskt skickligare än sin motståndare. Jag misstänker att Tills striking kommer vara tillräckligt effektiv för att ta hem segern mot amerikanen. Antingen via domslut eller via TKO. Brunson har ofta svårt att hålla distansen till duktiga strikers och tar för många slag för att sätta sig själv i positiva situationer.

Brunsons väg till seger är att hålla fast Till på kanvasen. Problemet för Brunson är att Till har ett bra försvar mot nedtagningar och är för stor för att hålla kvar på kanvasen.

Personligen ser jag Brunson som något av en gatekeeper, samtidigt som jag ser Till som en del av mellanviktsklassens topp. Klasskillnaden kommer märkas på lördagskvällen, när de båda drabbar samman med varandra.

Tre avgörande faktorer för matchen

  • Till kommer vara den större fightern
  • Till är den yngre fightern
  • Engelsmannens har ett bra försvar mot nedtagningar

Slutsats

Darren Till är en i grunden bättre fighter än Derek Brunson och bör ta hem segern i den ovannämnda drabbningen. Darren Till vinner – 1.57 gånger insatsen tillbaka.

Darren Till vinner
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS UTFALL
26 Sep 01:00 Filip Kosovac Marlon Moraes vs Merab Dvalishvili UFC 266 Merab Dvalishvili vinner
1.44
Bet365