UFC Vegas 37: Douglas Andrade vs Gaetano Pirrello

Speltips: Douglas Andrade vs Gaetano Pirrello

  • Spelstopp: 2021-10-02 22:00
  • Odds Spelat: 2021-10-02
  • Match: Douglas Andrade vs Gaetano Pirrello
  • Spel: Matchen inte går tiden ut
  • Units: 2.5
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1.87

Author: Filip Kosovac

Published: 2021-10-02 3:47

En sista spelanalys inför kvällens gala hämtar vi från herrarnas bantamvikt där brassen Douglas Andrade tar sig an belgaren Gaetano Pirrello. Mycket tyder på en ensidig kamp till den erfarne brassens fördel, men det jag ifrågasätter är hans uthållighet i samband viktminskningen. 

Andrade vs Pirrello – kommer vi bjudas på ett avslut?

Douglas Andrade vs Gaetano Pirrello UFC Stats

Douglas Andrade

Brassen gör som sagt en comeback till bantamvikt där han lyckas samla på sig lika många förluster som vinster – tre stycken.

Andrade är inte världens mest tekniska fighter men hans extremt muskulösa kropp bidrar till hans slag känns när dom väl landar. Han är heller inte den som nödvändigtvis sätter press på motståndaren men är väldigt explosiv när han väl attackerar. Andrades problem på fötterna är att han tar emot betydligt fler slag än vad han landar. Han brukar heller inte röra på huvudet för att undvika kontringar när han attackerar.

Brottning och grappling är något Andrade sällan brukar vända sig till i oktogonen. Han landar knappa en nertagning per  15 minuter och och han väl får ner motståndaren har han inte visat prov på bra toppkontroll. Frågan är dock om inte Pirrello är den överlägset sämsta defensiva brottaren han mött i UFC.

Gaetano Pirrello

Efter en supertuff debut mot Ricky Simon vill nu Pirrello nog visa att han har mer att ge. Frågan är om hat det som kärvs eller om han ens håller UFC-nivå, vilket jag tvivlar på

Belgaren var en högklassig Muay Thai utövare innan övergången till MMA. Detta är något vi periodvis kunnat se i hans clinch-färdigheter och fina sparkar. Mer än så har varit svårt att tyda gällande hans färdigheter stående då han innan UFC ställts mot regionala medelmåttor. En sak är dock säker – hans defensiva striking mot samma motstånd är definitivt inget att hurra för.

Mot samma usla motstånd har Pirrello visat prov på väldigt dålig brottning och grappling. På kanvasen har han regelbundet blivit nertagen och kontrollerad – i förlusterna även avslutad. Detta är en punkt i matchen som Pirrello på UFC-nivå kan bli straffad för ännu mer, vilket vi också fick se mot Simon senast.

Slutsats & spel

Min teori är att belgaren helt enkelt inte håller UFC-nivå men kan ta med sig action och våld in till oktogonen. Pirrellos defensiva brottning och grappling kan vara så dåligt att även Andrade – som är ett kraftpaket – kan finna stor framgång.

Det är inte många av Pirrellos matcher i karriärer som ens har sett rond 3. Samtidigt har Andrade visat upp bättre förmåga att avsluta och att bli avslutad nere i bantamviktsklassen. Allt som allt talar mycket för att vi kan se ett avslut i denna duell. Att på det bli bjuden på så bra odds är bara för bra för att inte inte klippa till.

Spelet blir därför att matchen inte går tiden ut till oddset 1.87 – hos Unibet. 

Matchen går inte tiden ut - 1.87
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS UTFALL
30 Oct 22:00 Filip Kosovac Albert Duraev vs Roman Kopylov UFC 267 Albert Duraev vinner
1.40
Betsson