UFC Vegas 37: Joaquin Buckley vs Antonio Arroyo

Speltips: Joaquin Buckley vs Antonio Arroyo

  • Spelstopp: 2021-09-19 02:00
  • Odds Spelat: 2021-09-17
  • Match: Joaquin Buckley vs Antonio Arroyo
  • Spel: Över 1.5 ronder
  • Units: 2
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1.80

Author: Filip Kosovac

Published: 2021-09-17 2:30

Vi rullar på och gottar ner oss i spelanalys nummer två inför helgens UFC-gala på APEX Center i Las Vegas. Idag synar vi duellen mellan Antonio Arroyo och Joaquin Buckley i UFC:s mellanvikt. En match där allt pekar på att det ett avslut kan komma – frågan är bara hur snabbt. 

Buckley vs Arroyo – hur snabbt får vi se ett avslut?

Joaquin Buckley vs Antonio Arroyo UFC stats

Joaquin Buckley

Det har gått 9 månader sedan Buckley gick sin senaste match där han blev brutalt avslutad via en spark mot huvudet. Han bör efter så lång period av vila åter vara 100-procentig och redo för kamp.

Buckley är en striker med krut i nävarna och har en bra räckvidd som kompenserar upp för faktumet att han är betydligt kortare än sin motståndare. Hans aggressiva stil på fötterna gör att det gärna och ofta uppstår kaos i oktogonen. Under dessa moment använder han sig gärna av sin krokar, vilket hittills inte gett så bra utdelning mot längre motståndare. Till sin fördel han han dock förutom kraften i nävarna även det att han är 27 år gammal och fortfarande har potential till förbättring.

När det kommer till dueller på kanvasen har Buckley lyckats undvika dessa relativt bra under sin karriär. De gånger han har blivit nertagen har varit mot bra brottare – som till exempel Logan Storley. När Buckley väl blir nertagen har han varit bra på att kämpa sig upp på fötterna igen. Att han plötsligt ska ha förvandlats till en offensiv brottningsmaskin är inget jag är villig att förlita mig på.

Antonio Arroyo

För Arroyos del är det verkligen upp till bevis då han i UFC inte har en enda vinst – men har istället radat upp 2 förluster.

Kollar vi på Arroyos striking märker vi att han gillar att utdela sparkar som oftast träffar målet och som känns. Problemet för hans del har varit volymen då den inte brukar vara den högsta, vilket delvis beror på Arroyos relativt dåliga kondis. En annan sak han saknar är bra boxning och slagen han utdelar har en tendens av att vara väldigt förutsägbara.

Man kan inte påstå att brottning är Arroyos starka sida då han väldigt sällan försöker sig på nertagningar. De framgångar han har haft offensivt på kanvasen har varit utanför UFC – mot riktiga stolpskott. Rent defensivt har Arroya visat att han klarar sig riktigt fint trots dåligt försvar mot nertagningar. Väl nertagen har han klarat sig bra defensivt och har lyckats undvika att bli avslutad mot grapplers av hög klass.

Slutsats & spel

Detta är en duell där mycket tyder på att vi mycket väl kan få se ett avslut – men frågan är hur fort. Buckley har haft problem med att framhäva sin kraft i nävarna mot motstånd som är längre än honom. Vi har på andra sidan Arroyo som aldrig har blivit avslutad via slag/sparkar och som bör ha koll på att motståndarens potentiella KO-kraft.

Så länge Buckley undviker Arroyos få men effektiva sparkar under första ronden bör han kunna dominera andra halvan av fighten och vinna – mot en då trött motståndare – via ett sent avslut eller domslut.

Spelet blir därför över 1.5 ronder till oddset 1.80 gånger insatsen – hos Unibet.

Över 1.5 ronder - 1.80
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS UTFALL
30 Oct 22:00 Filip Kosovac Albert Duraev vs Roman Kopylov UFC 267 Albert Duraev vinner
1.40
Betsson