UFC Vegas 37: Joseph Maness vs Tony Gravely

Speltips: Joseph Maness vs Tony Gravely

  • Spelstopp: 2021-09-19 01:00
  • Odds Spelat: 2021-09-08
  • Match: Joseph Maness vs Tony Gravely
  • Spel: Tony Gravely vinner
  • Units: 3
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
1.57

Author: Filip Kosovac

Published: 2021-09-08 1:40

Veckans första speltips pockar vi från underkortet på nästa veckas galan UFC-gala. Duellen mellan jänkarna Joseph Maness och Tony Gravely i UFC:s bantamvikt synas. Sett till på deras respektive vägar till vinst har en av herrarna definitivt övertaget. 

Maness vs Gravely – en ensidig affär förutspås

Joseph Maness vs Tony Gravely UFC Stats

Joseph Nathan Maness

Maness har med sina 2 raka vinster öppnat upp relativt starkt i UFC samtidigt som Gravely stilmässigt är den tuffaste motståndaren han har ställs mot hittills  i karriären. Detta blir verkligen upp till bevis för Maness.

Kollar vi på Maness färdigheter på fötterna märker vi att han har längden på sin sida sett till viktklassen. Det är inte lätt att bortse från att han är 1,78 lång med en räckvidd på 183 cm. Maness som har boxning som grund är relativt pricksäker när han tillåts ha utrymme och inte blir pressad. Något han kan bli bättre på är aktiviteten/volymen då han endast snittat 2,4 landade slag per minut.

Generellt är dueller på kanvasen inget Maness verkar fokuserar på han först och främst brukar vilja boxas. Blir han nertagen – vilket han har blivit mot sämre brottare än Gravley – verkar han ha svårt för att komma upp på fötter igen. Detta visade han mot en medioker brottare i Munoz som hade stora framgångar på den punkten. Trots helt OK initialt nertagningsförsvar är hans defensiva brottning när han väl åker ner inte den bästa.

Tony Gravely

Efter att vunnit sin plats i UFC via DW Contender Series gör Gravely här sin fjärde UFC-match.

Gravely har under de senaste 2-3 åren tydligt utvecklats till en aggressiv striker i oktogonen med fokus på volym. Han är inte världens mest tekniska boxare men när han drar igång med slagkombinationer brukar Gravelys vänsterkrok och raka höger oftast landa. Trots konstanta förbättringar av defensiven har han emellanåt fortfarande en tendens att bli träffad lite för lätt. Men vad spelar det för roll när han under sin 27 matcher långa proffskarriär aldrig blivit knockad.

Vad ska man säga om Gravelys MMA-brottning annat än att den är fantastik. Han har hittills landat varannan nertagning han försökt sig på och har ett snitt på 6 nertagningar per match. Väl nere på kanvasen har han visat fint prov på “ground-and-pound” flera gånger om under sin karriär. Visst har Gravely i 5 av sina 6 förluster förlorat via submission – men motståndare som har klasser bättre grappling än vad Maness har visat upp.

Slutsats & Spel

Detta är en duell som bör passa Gravley rätt så bra med tanke på att han är den bättre brottaren och pressen kan sätta på fötterna. Två starka faktorer som dessutom hittills visat sig vara lite av Maness kryptonit.

Den enda anledningen till varför jag inte lägger en större insats än medel är Maness fördel längdmässigt ifall Gravely inte levererar lika aggressiv press på fötterna som vi är vana vid. Oddset för en rak vinst har börjat dala och därför klipper jag till redan nu – innan spelvärdet försvunnit.

Spelet blir att Tony Gravely vinner till 1.57 gånger degen – hos Unibet. 

Tony Gravely vinner - 1.57
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS UTFALL
26 Sep 01:00 Filip Kosovac Marlon Moraes vs Merab Dvalishvili UFC 266 Merab Dvalishvili vinner
1.44
Bet365