UFC Vegas 37: Pannie Kianzad går för femte raka segern

Speltips: Pannie Kianzad vs. Raquel Pennington

  • Spelstopp: 2021-09-18 20:00
  • Odds Spelat: 2021-09-16
  • Match: Pannie Kianzad vs. Raquel Pennington
  • Spel: Pannie Kianzad vinner
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
2.05

Author: Alexander Clausson

Published: 2021-09-17 11:21

UFC Vegas 37 närmar sig med stormsteg. Sverige Pannie Kianzad går match på kortet och ställs mot den tidigare titelutmanaren Raquel Pennington.

Pannie Kianzad har framtiden för sig

29-åriga Kianzad är en av de yngre utövarna, sett till toppen av UFCs bantamviktsdivision. Hon är också en av de som fortfarande utvecklas mest som fighter. Med fyra raka och övertygande vinster i ryggen är det dags för karriärens tuffaste utmaning hittills. Kianzad har gått fyra matcher sedan december 2019 och har tagit hem samtliga av dessa via enhälliga domslut.

Pennington återvänder från en dopningsavstängning och gick sin senaste match i juni, 2020. Hon har förlorat tre av hennes fem senaste matcher, men samtliga förluster kom mot tidigare bälteshållare (Holly Holm, Germaine de Randamie och Amanda Nunes).

Pennington har större erfarenhet av toppmotstånd och har ställts mot tuffare fighters än vad Kianzad har. Detta kommer vara en av amerikanskans största fördelar inför helgens match. Det verkar dock som  att Pennington har sina glansdagar bakom sig. Hon har blivit långsammare, träffar sämre och tillför inte längre något nytt till sitt game. Hon är långt ifrån en titelmatch i nuläget. Har hungern försvunnit? En hunger som hennes motståndare definitivt har kvar.

Två strikers kommer möta varandra inne i buren. Båda tycker om en stående match där boxning står i fokus. Jag misstänker att grappling och nedtagningsförsök inte kommer vara någon större faktor inför helgens drabbning och att det i mångt och mycket kommer handla om vem som är den främsta boxaren. Rent tekniskt skulle jag hävda att de ligger på ungefär samma nivå och även när det kommer till slagkraft är det svårt att skilja utövarna åt. Kianzad rör sig däremot snabbare, både i offensiven och defensiven.

Jag misstänker att Kianzad kommer plocka hem samtliga tre ronder och vinna via enhälligt domslut.

Tre viktiga faktorer inför helgens drabbning:

  • Kianzad är snabbare än Pennington
  • Pennington har slutat utvecklas som fighter
  • Svenskan har varit aktivare de senaste åren

Slutsats

Penningtons tidigare meriter talar för amerikanskan, medan övriga faktorer talar för svenskan. Kianzad tar hem segern i helgens match  – 2.05 gånger insatsen tillbaka. 

Pannie Kianzad vinner - 2.05
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS UTFALL
30 Oct 22:00 Filip Kosovac Albert Duraev vs Roman Kopylov UFC 267 Albert Duraev vinner
1.40
Betsson