UFC Vegas 38: Bethe Correia vs Karol Rosa

Speltips: Bethe Correia vs Karol Rosa

  • Spelstopp: 2021-10-03 00:00
  • Odds Spelat: 2021-09-30
  • Match: Bethe Correia vs Karol Rosa
  • Spel: Karol Rosa vinner på domslut
  • Units: 2
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1.70

Author: Filip Kosovac

Published: 2021-09-30 5:37

Vi blickar fram mot UFC:s första oktobergala som åter hålls på APEX Center i Las Vegas. Idag synar vi en sann veteran i Bethe Correia, 38, som gör comeback mot talangfulla Karol Rosa, 26. 

Correia vs Rosa – har Correias “bäst före datum” passerat?

Bethe Correia vs Karol Rosa UFC Stats

Bethe Correia

Veteranen Bethe har redan hintat om att hon vill lägga sina handskar på hyllan och avsluta sin MMA-karriär. Frågan är om inte detta blir en ren och skär pengarmatch för henne.

Trots att Correia är en striker i grunden har hon aldrig visat upp en teknik av hög klass på fötterna. Likt Karol Rosa brukar hon för det mesta ta emot lika många slag som hon utdelar. Skillnaden är att hon inte världens mest atletiska fighter och slagen hon utdelar saknar både kraft och variation.

Det är inte ofta vi har fått se Correia vara den offensiva brottaren i oktogonen. Hon initierar så gott som aldrig nedtagningar eller grapplingdueller – vilket hennes UFC-historik också visar på. Correia har på 11 matcher i UFC snittat ynka 0.5 lyckade nertagningar per 15 minuter. Defensivt har hon däremot varit riktigt bra och har lyckats stoppa nästan 90% av nertagningsförsöken riktade mot henne.

Karol Rosa

I Rosa hittar vi en spännande talang som i sina tre matcher i organisationen har vunnit samtliga. Hennes fjärde match i UFC – mot Correia – är namnmässigt den största hittills.

Kolla vi på Rosas färdigheter på fötterna märker vi att hon har en hög aktivitet – sett till antal slag per minut som hon landar. Hon gillar att mixa jabbar med slag och siktar helst mot överkroppen. Det Rosa brister lite i är defensiven då hon har en tendens av att ta emot lika många slag som hon utdelar.

Trots svart bälte i BJJ har Rosa hittills faktiskt inte imponerat i duellerna på kanvasen. Trots att hon har helt ok förmåga att ta ner motståndet möter hon i denna kamp Bethe som har visat upp riktigt bra defensiv brottning. Lyckas Rosa få till mer än ett par nertagningar kommer det bli en positiv överraskning. Några utdragna dueller på kanvasen förväntar jag mig dock inte att se.

Slutsats & Spel 

Vi ska aldrig räkna bort megaerfarna Correia – eller? Hon har hunnit fylla 38 år och är med det sagt 12 år äldre än Rosa. Hon har även under en lägre period pratat om att avsluta karriären. Detta är faktorer som starkt talar emot veteranen i denna drabbning.

Ser vi till kampen i oktogonen så ska det bara vara fördel Rosa, som ska vara den mer effektiva strikern. Om det är något som kommer visa prov på framgångsrik offensiv brottning så är det Rosa.

Correia har under sin UFC-karriär varit svår att avsluta. Den bedriften har endast Ronda Rousey och Holly Holm lyckats med och jag anser att Rosa inte är på den nivån än. Rosa har heller inte visat upp kraft i nävarna sedan hennes debut i organisationen. Samtliga tre matcher matcherhar i UFC har hon vunnit via domslut.

Spelet blir därför att Karol Rosa vinner genom domslut till oddset 1.70 – hos Betsson. 

Karol Rosa vinner på domslut - 1.70
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS UTFALL
30 Oct 22:00 Filip Kosovac Albert Duraev vs Roman Kopylov UFC 267 Albert Duraev vinner
1.40
Betsson