UFC Vegas 39: Charles Rosa vs Damon Jackson

Speltips: Charles Rosa vs Damon Jackson

  • Spelstopp: 2021-10-09 20:00
  • Odds Spelat: 2021-10-07
  • Match: Charles Rosa vs Damon Jackson
  • Spel: Damon Jackson vinner genom domslut
  • Units: 1.5
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
2.60

Author: Filip Kosovac

Published: 2021-10-07 12:59

Första spelanalysen för veckan hämtar vi från UFC:s fjädervikt där jänkarna Charles Rosa och Damon Jackson möts. Mycket tyder på en relativt jämn kamp men en av herrarna bör ha en betydligt klarare “väg till vinst”. 

Rosa vs Jackson – brottningduellerna kan fälla avgörandet

Charles Rosa vs Damon Jackson UFC Stats

Charles Rosa

UFC-veteranen Rosa har varit allt annat än imponerade i oktogonen år 2021. Med mediokra prestationer mot mediokert motstånd i Derrick Minner och Justin Jaynes är jag rädd för att hans bäst-före-datum kan ha passerat.

Rosa har en ganska okonventionell stil på fötterna med sin karateställning som bas. Han besitter ingen riktigt kraft i slagen utan siktar på att vinna poäng – främst via sparkar. Han har hittills i snitt landat en tredjedel av slagen han utdelat, vilket inte imponerar. Ju äldre Rosa blivit har han även gått från att vara den som står för offensiven till att nöja sig med att vara den som blir pressad. Allt som allt har han nuförtiden ingen striking-stil som vinner minuter.

BJJ är Rosas bas i oktogonen och på kanvasen är han väldigt svåravslutad – fråga till exempel Bryce Mitchell. Rosa trivs lika bra i dueller där han på rygg som på topp men submissions har gång på gång uteblivit. Han har på sistone blivit nertagen lite väl för lätt, och har hittills i UFC även varit kontrollerad i majoriteten av dueller väl nere på kanvasen. Lite skrämmande med tanke på hur ineffektiv Rosas förmåga att få in submissions har varit.

Damon Jackson

“The Leech” Jackson som han kallas har en vinst och en förlust efter sin återkomst till organisationen. Följer han matchplanen i denna drabbning bör Rosas stil passa honom som handen i handsken.

Jacksons färdigheter på fötterna är kanske inte hans starkaste sida och han brukar förlora dessa dueller mot bra strikers. Det han har till sin fördel dock är den offensiva stilen han tar med sig till oktogonen. Den brukar funka fint mot passiva fighters som saknar KO-kraft – något som beskriver Rosa väl.

Sitt smeknamn har Jackson fått just på grund av sina färdigheter som brottare/grappler. Han är en före detta kollegial “All-American” brottare och har svart bälte i BJJ. Jag vill speciellt lyfta hans brottning och toppkontroll som kan vara visa sig bli de avgörande komponenterna i denna match.

Slutsats & spel

Jag ser helt enkelt inte Rosa ha fördelen varken på fötterna eller kanvasen. Rosas passiva stil på fötterna bör inte vara mycket av bekymmer för hans motståndare. Jackson kommer sikta på att kontrollera mitten av oktogonen och därifrån vara den mer aggressive på fötterna. Även hans brottning och fina toppkontroll bör ställa till det för Rosa.

Då Rosa har en riktigt bra haka men offensivt saknar volymen och KO-kraften ser jag inte ett avslut kommer på fötterna. Väl nere på kanvasen ser jag inte heller ett avslut kommer då båda två har jättefin defensiv grappling. Denna drabbning kan mycket väl gå tiden ut – med Jackson som den bättre “minutvinnaren”.

Spelet blir därför att Jackson vinner genom domslut till superfina oddset 2.60 – hos Bet365. 

Damon Jackson vinner genom domslut - 2.60
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS UTFALL
30 Oct 22:00 Filip Kosovac Albert Duraev vs Roman Kopylov UFC 267 Albert Duraev vinner
1.40
Betsson