UFC Vegas 40: Aspen Ladd vs Norma Dumont

Speltips: Aspen Ladd vs Norma Dumont

  • Spelstopp: 2021-10-17 00:00
  • Odds Spelat: 2021-10-10
  • Match: Aspen Ladd vs Norma Dumont
  • Spel: Aspen Ladd vinner
  • Units: 2.5
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
1.70

Author: Filip Kosovac

Published: 2021-10-11 12:26

Första spelanalysen inför den nya veckan hämtar vi från huvudmatchen på den nästkommande UFC-galan. Vi syftar så klart på duellen mellan amerikanskan Aspen Ladd och brasilianskan Norma Dumont – i damernas tunna fjäderviktsklass.

Ladd vs Dumont – vinnaren tar ett steg närmare en titelmatch!

Aspen Ladd vs Norma Durmont UFC Vegas

Aspen Ladd

Ladd gör i denna kamp debut i damernas fjädervikt efter flertaliga misslyckade försök med att klara bantamviktgränsen. Hon ersätter på relativt kort varsel Holly Holm men bör vara matchredo då hon haft flera fights inplanerade i år.

Amerikanskans striking är inte hennes strakaste kort men Ladds MMA-anpassade boxning är mer än tillräcklig. Hon är relativt precis med sina slag och brukar landa mer än vad hon missar. Dock är hennes fotarbete inte alltid det bästa och Ladd brukar periodvis vara lite väl för stillastående i samband med dueller på fötterna. Detta har resulterat i att hon emellanåt blivit en lite väl enkel måltavla.

Brottningen är Ladds i särklass största styrka i oktogonen. Hon brukar i snitt lyckas med att landa 7 av 10 försök till nertagningar och väl nere på kanvasen har hon visat prov på bra toppkontroll och “ground-and-pound”.

Norma Dumont

Dumont har hittills gjort tre matcher för organisationen – samtliga i denna supertunna viktklass. Med två vinster på raken tar hon ett steg närmare en titelfight i fall hon lyckats vinna denna drabbning.

Det är på fötterna jag ser Dumont kunna visa upp sin styrka med hennes Sanda-bakgrund i bagaget. Dumonts främsta vapen har visat sig vara jabben och den raka högern – mixat med farliga krokar ju närmare hon är måltavlan. Svårt att säga något om hennes defensiv då Megan Anderson är den enda relativt vassa strikern hon mött under sin 7 matcher korta proffskarriär. Den gången blev hon knockad redan rond 1 av Anderson.

Brasilianskan har visat upp helt ok brottning och grappling tidigt i sin karriär – dock mot extremt mediokert motstånd. Väl i UFC har hon blivit nertagen av Felicia Spencer som dumt nog endast försökte sig på en nertagning.

Slutsats & spel

Jag tror att vi får se en 100-pocnetig Ladd i sin nya viktklass efter ett par katastrofala försök att nå bantamvikt – senast för dryga tio dagar sen.

På fötterna tippar jag på jämn en drabbning där Ladd bör stå för aggressiviteten och på nära håll vinna duellerna. Därifrån bör hon även kunna försöka sig på nertagningar på en Dumont som hittills inte mött en brottare av Ladds klass. Bankar på att Dumonts mediokra defensiva brottning äntligen kommer få bekänna färg.

Allt som allt bör amerikanskan kunna vinna denna drabbning 7 gånger av 10. Detta innebär att dagens odds på Ladd är väldigt spelbar men kommer inom några dagar troligtvis ha rasat. Spelet blir därför att Aspen Ladd vinner till oddset 1.70 – hos Betsson. 

Aspen Ladd vinner - 1.70
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS UTFALL
30 Oct 22:00 Filip Kosovac Albert Duraev vs Roman Kopylov UFC 267 Albert Duraev vinner
1.40
Betsson