UFC Vegas 42: Kennedy Nzechukwu vs Da Un Jung

Speltips: Kennedy Nzechukwu vs Da Un Jung

  • Spelstopp: 2021-11-13 20:00
  • Odds Spelat: 2021-11-10
  • Match: Kennedy Nzechukwu vs Da Un Jung
  • Spel: Da Un Jung vinner
  • Units: 2.3
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1.88

Författare: Filip Kosovac

Publicerad: 2021-11-10 11:46

UFC Vegas 42 öppnar upp med en intressant duell mellan nigerianen Kennedy Nzechukwu och koreanen Da Un Jung. Båda två nosar på en topp-15 placering i lätt tungvikt och en segern här kan ge en skjuts åt rätt håll.

Nzechukwu vs Jung – ett steg närmre topp-15!

Kennedy Nzechukwu vs Da Un Jung UFC stats

Kennedy Nzechukwu

Kennedy som värvats till UFC via DWCS gör här sin femte match för organisationen. Med 3 vinster i rad har han med en fjärde vinst chansen att ta ett steg närmre topp-15.

Det som utmärker nigerianen är längden och den enorma räckvidden för viktklassen. Med boxning som utgångspunkt mixar han gärna jabben med raka hårda slag. Han har även visat upp värdigt effektiva sparkar de få gånger han använt sig utav dem. Kennedy behöver dock bli lite vassare defensivt då han stående allt som oftast har fått ta emot flera slag än han utdelat. Han har också en tendens att vara trögstartad och brukar förlora rond 1. Räddningen har varit motståndarnas dåliga uthållighet samt 2 poängavdrag till Kennedys fördel mot Darko Stosic.

Kennedy är inte den som vill brotta ner sina motståndare utan fokuserar på att hålla duellerna stående. Han har i UFC lyckats mota 8 av 10 nertagningsförsök och de gångerna han blivit nertagen har han lyckats ta sig upp snabbt.

Da Un Jung

Även Jung gör sin femte match för UFC – med 3 vinster och 1 oavgjord i bagaget. Till skillnad från Kennedy har han inte förlorat en enda match i organisationen och vill troligtvis hålla den nollan intakt.

Jung är i grund och botten en striker vilket avspeglar vinsterna i karriären – hela tio av dessa har kommit via Ko/Tko. Han är bekväm med dueller både på avstånd och på nära håll. Raka slag mixat med uppercuts och armbågar i klinchen är något han gärna utdelar. Defensivt finns det fortfarande potential till utveckling men till skillnad från Kennedy så har Jung snittat en högre volym stående.

Brottning har inte varit Jungs preferens i oktogonen förrän i senaste matchen mot William Knight. Koreanen tog ner Knight 8 gånger och samlade på sig nästan hela 13 minuter av toppkontroll. Defensivt har han hittills varit nästan fläckfri då han har lyckats mota 90% av nertagningsförsöken riktade mot honom.

Slutsats & spel

Detta är en duell där jag bankar på att Jung – till skillnad från Kennedys senaste tre motståndare – inte kommer att sakta ner efter rond 1 eller åka på onödiga poängavdrag. Antigen att Kennedy skruvar upp tempot en aning eller så blir hans passivitet en avgörande faktor.

Trots en på förhand relativt jämn duell tror jag inte att Jung kommer skata ner på tempot och bör över tre ronder stå för de avgörande momenten. Oddset vi bjuds på är i det stora hela väldigt lockande och för bra för att ignorera.

Spelet blir därför att Jung vinner till fina 1.88 gånger insatsen – hos Betsson.  

Da Un Jung vinner - 1.88
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS