UFC Vegas 42: Song Yadong vs Julio Arce

Speltips: Song Yadong vs Julio Arce

  • Spelstopp: 2021-11-13 23:00
  • Odds Spelat: 2021-11-12
  • Match: Song Yadong vs Julio Arce
  • Spel: Matchen går till domslut
  • Units: 3
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
1.57

Författare: Filip Kosovac

Publicerad: 2021-11-12 10:41

Tredje speltipset för veckan hämtar vi från  herrarnas fjäderviktsklass där kinesen Song Yadong tar sig an jänkaren Julio Arce. Mycket tyder på en jämn duell mellan två tuffa strikers där jag blir förvånad om ett avslut kommer.

Yadong vs Arce – en 15 minuters kamp förutspås!

Song Yadong vs Julio Arce UFC stats

Song Yadong

Song har trots sin ringa ålder hunnit med 8 att göra matcher i UFC och 23 matcher i proffskarriären. Efter att ha radat upp flertalet fina vinster är dags för honom att visa att han hör hemma i toppen av divisionen.

Kinesen är en striker i grunden och har fina kombinationer i sitt offensiva arsenal. Ju närmre han är sin motståndare desto precisare blir slagen. Problemet för Song är defensiven då han periodvis tar emot lite väl för många slag – speciellt under ”andra halvleken”. Men vad gör det när han verkar ha en haka av stål och har inte blivit avslutad sen maj 2016 – då blott 19 år gammal.

Trots att Song trivs bäst stående så är brottning inte främmande för honom och han har gått för nertagningar här och var – främst not andra strikers. Har har i snitt lyckats få ner sin motståndare varannan  gång han har försökt. Det är den defensiva brottningen som Song har haft det motigt med hittills i UFC. Motståndare har lyckats ta ner Song relativt lätt men har haft svårt att hålla kvar honom på kanvasen, vilket är ett stort plus.

Julio Arce

Arce gör här sin andra match i bantamvikt som verkar vara den mer optimala för hans storlek. Debuten i viktklassen mot Andre Ewell var minst sagt imponerande – vilket bådar gott inför hans kommande match.

Även Arce är en striker i grunden och har boxning som sitt främsta vapen. På fötterna utgår han från southpaw när han matar sina tekniska slag som oftast brukar landa. Arce är heller inte främmande för att hålla tempot och volymen uppe. Han är minst lika bra defensivt som offensivt. Det som speciellt utmärker Arces försvar är hans fina huvudrörelse och fotarbetet som hittills bidragit till att han är svårträffad.

Trots avsaknaden offensiv brottning har Arce svart bälte i BBJ som ett vapen vid behov. Vi har allt som allt inte sett många nertagningar varken för eller emot honom i hans matcher. Dels på grund av bristen nertagsförsök från Arces sida men också då han har ett nertagningsförsvar på över 90%.

Slutsats & spel

Detta är en duell jag ser utspela sig på fötterna mellan Song som verkar ha en skalle av stål och Arce med en defensiv på väldigt hög nivå. Utifrån allt som har påpekats att tyda bör denna matchen utspela sig fulla 15 minuter.

Bettade i måndags 1 unit på att Arce ska vinna till oddset 2.35. Spelet idag blir att matchen går till domslut till 1.57 gånger pengarna – hos Betsson. 

Matchen går till domslut - 1.57
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS