UFC Vegas 43: Joanne Wood vs Taila Santos

Speltips: Joanne Wood vs Taila Santos

  • Spelstopp: 2021-11-21 01:00
  • Odds Spelat: 2021-11-17
  • Match: Joanne Wood vs Taila Santos
  • Spel: Santos vinner via domslut
  • Units: 2.5
  • Odds & spelbolag:
1.74

Författare: Filip Kosovac

Publicerad: 2021-11-17 11:36

Första spelanalysen för veckan hämtar vi från en toppmatch i damernas flugvikt som äger rum på helgens UFC-gala. Syftar givetvis på duellen mellan veteranen Joanne ”JoJo” Calderwood och viktklassens stortalang Taila Santos. 

Kan JoJo sätta stopp för Talia Santos stora genombrott?

Joanne Wood vs Taila Santos UFC stats

Joanne Wood

Jojo som fyller 36 år om en månad  är en sann veteran inom organisationen och gör här sin tolfte UFC-match. Hon har blandat och gett på sistone och frågan är om kan göra ett sista ryck mot en titelmatch innan handskarna läggs på hyllan.

Det utmärkande för JoJo är hennes striking är aktivitet och volymen, vilken är bland de högsta i viktklassen. Lyckas hon hålla sina motståndare på lagom avstånd så att slagen kan landa så vinner hon oftast minuter. Sparkar och raka slag är något JoJo effektivt använder sig utav i dessa utväxlingar. Det som brukar göra att hon periodvis förlorar stående är hennes dåliga fotarbete som har gjort att hon lättare blivit mottaglig för kontringar.

Skotskan är ju en striker i grunden men har med åren jobbat på att förbättra sin brottning. Hon brukar landa minst en nertagning per match men har haft svårt för att behålla kontrollen väl nere på kanvasen. Jojo har även varit relativt mottaglig för nertagningar mot bra MMA-brottare. Väl nertagen har hon haft det kämpigt med att  ta sig upp. Ett stort minus med tanke på hennes kommande motståndares färdigheter.

Taila Santos

På andra sidan av oktogonen hittar vi den 8 år yngre brasilianskan Talia Santos som gör sin sjätte fight i UFC. Av dessa sex dueller har hon endast en förlust som kom i en väldigt nervös debut i organisationen.

Santos härliga Muay Thai är en av hennes största styrka på fötterna. Hon attackerar gärna först – med en mix av sparkar, slag, knä och armbågar. Trots att hon inte brukar ha överdrivet hög volym är hon relativt pricksäker och landar betydligt mer än vad hon missar. Defensivt är Santos också väl över godkänt då det visat vara svårt för hennes motståndare att landa rena slag.

Torts att brasilianskan är en striker i grunden har hon visat att hon kan brottas med framgång. Offensivt har hon landat 85% av sina nertagningsförsök där hon oftast behållit toppkontrollen väl nere på kanvasen. Detta visade hon bland annat upp mot en väldigt duktig grappler i Gillian Robertson. Hennes värsta prestation på den här punkten hade hon i UFC-debuten där mycket tyder på att nerverna spökade.

Slutsats & Spel 

På fötterna ska Santos nätt och jämnt vara den effektivare och mer kraftfulla strikern. Bankar också på att Santos styrka i klinchen och fina nertagningsförmågan är mer än tillräcklig för att kunna ta ner JoJo minst en gång per rond – där hennes toppkontroll är världsklass.

Brasilianskan ska helt enkelt vara den bättre minutvinnaren rond för rond. Samtidigt har Santos inte visat upp någon som helst förmåga att avsluta matcher sedan hennes övergång till UFC – varken stående eller på kanvasen.

Spelet blir därför att Santos vinner via domslut till oddset 1.74 – hos Bet365. 

Santos vinner via domslut - 1.74
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS