UFC Vegas 43: Ketlen Vieira vs Miesha Tate

Speltips: Ketlen Vieira vs Miesha Tate

  • Spelstopp: 2021-11-21 04:00
  • Odds Spelat: 2021-11-20
  • Match: Ketlen Vieira vs Miesha Tate
  • Spel: Ketlen Vieira vinner
  • Units: 2
  • Odds & spelbolag:
1.90

Författare: Filip Kosovac

Publicerad: 2021-11-20 2:20

Veckans sista spelanalys hämtar vi från huvudmatchen på galan UFC Vegas 43. Jag syftar självfallet på duellen mellan amerikanskan Miesha Tate och brasilianskan Ketlen Vieira. Vinnaren i denna duell kan komma att närma sig chansen till en titelmatch.

Vinnaren tar ett steg närmare en match om titelbältet

Ketlen Vieira vs Miesha Tate UFC stats

Ketlen Vieira

Vieira har på sina 7 matcher i UFC lyckas få ihop 5 vinster. Med siktet inställ på en möjlig titelmatch är det bara en vinst som gäller.

Trots att Vieira inte är en striker i grunden märks det att hennes färdigheter på den fronten har utvecklats. Det som utmärker henne på fötterna är hennes fina jabb och kraftfulla högercross. Det Vieira hittills varit sämre på är defensiven då hon fått ta emot lite fler slag än hon har utdelat.

Med svart bälte i både BJJ och judo kan man lugnt säga att det är brottning och grappling Viera trivs bäst med i buren. Hon har hittills landat 2-3 nertagningar per match. Väl nere på kanvasen har brasilianskans för det mesta visat upp fin förmåga att behålla toppkontroll.

Miesha Tate

Veteranen Tate har efter 7 år i UFC och en frånvaro på 3,5 år siktet åter inställt på bältet. För att det ska kunna ske måste hon helt enkelt vinna denna matchen.

Tate är inte den mest tekniska strikern i organisationen och hennes  slagkombinationer är oftast väldigt enformiga. Vi kunde dock se en liten förbättring senast – mot den 44-åriga Marion Reneau – vilket man kan tolka som man vill.

Amerikanskan har brottats på ”high school”-nivå, har lila bälte i BJJ och är på papper därmed inte lika bra grappler som sin motståndare. Hon har dock gjort en fin övergång till MMA-grappling och har visat upp stark offensiv – väl nere på kanvasen. Defensivt har Tate försvarat vartannat nertagningsförsök  riktat mot henne men har förlorat viktiga brottningsdueller i mer än hälften av sina UFC-matcher.

Slutsats & spel

Trots att ingen av damerna har superbra teknik stående så vill jag ändå ge en fördel till Vieira som har räckvidden och slagkraften på sin sida. De mer signifikanta slagen bör därför komma från hennes sida.

Visst kan man argumentera för att Vieria inte har den bästa kondisen förutsatt att hon behöver använda sig av defensiv brottning allt för mycket. Brasilianskan bör ha storleken och styrkan till sin fördel  som krävs för kunna stoppa Tate – och istället själv skapa problem för amerikanskan på den fronten.

En på förhand jämn drabbning där jag bankar på att brassens kondis håller och att hon är den bättre minutvinnaren. Spelvärde finns det därför i att Vieira vinner till fina 1.90 – hos Bethard. 

Ketlen Vieira vinner - 1.90
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS