UFC Vegas 44 – speltips: José Aldo vinner över Rob Font

Speltips: Jose Aldo vs. Rob Font

  • Spelstopp: 2021-12-05 06:00
  • Odds Spelat: 2021-12-02
  • Match: Jose Aldo vs. Rob Font
  • Spel: Jose Aldo vinner
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
2.20

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2021-12-03 4:09

Den tidigare fjäderviktsmästaren Jose Aldo är ute efter sin tredje raka seger i bantamviktsklassen. För motståndet står Rob Font. Ta del av speltips i artikeln nedan.

José Aldo borde inte bara underdog mot Rob Font

Femterankade Aldo ställs mot fjärderankade Font. Vinnaren kommer ta ett stort steg närmare en titelmatch i bantamviktsdivisionen.

Aldo har vunnit sina två senaste matcher och kommer senast från en mycket övertygande vinst över Pedro Munhoz. Font har vunnit sina fyra senaste matcher och besegrat namn som Sergio Pettis, Marlon Moraes och den tidigare bälteshållaren Cody Garbrandt.

Vi kommer troligtvis få se en stående match mellan två duktiga strikers. Font är bra på att pricka sina motståndare och plocka poäng, men har ingen större K:O-power att tala om. Visst har sådana avslut förekommit under karriärens gång, men Font är framförallt en volym-striker. Font fokuserar på sina motståndares huvuden.

Aldo är betydligt mer mångsidig i sin striking. Bensparkar, kroppsslag och slag mot huvudet. Den tidigare fjäderviktsmästaren har imponerat i sina senaste matcher och har sett både lika tekniskt vass och snabb ut som under sin tid som bälteshållare. Åldern har möjligtvis tagit ut sin rätt när det kommer till kondition. Aldo har sett starkare ut i samband med inledning på sina senaste matcher, men har saktat ner betydligt desto längre drabbningen fortgått.

Undertecknad misstänker att den ovannämnda drabbningen kommer gå till domslut. Aldo kommer plocka hem matchens första tre ronder. Brasilianaren kommer använda bensparkar och slag mot Fonts torso för att sakta ned sin motståndare och störa den sistnämndas gameplan. Aldo är smartare och mer erfaren än Fonts senaste motståndare och Font standardstrategi kommer inte fungera på honom.

I samband med att matchen går in i rond 4 och 5 kommer Aldo tröttna något. Om brasilianaren har varit effektiv med bensparkar och striking mot Fonts torso är det en stor chans att Aldos ork inte kommer påverka matchbilden. Om Font har klarat sig någorlunda helskinnad mellan rond 1-3 ser jag det som troligt att han plockar hem de två sista ronderna. Något avslut ser jag dock inte framför mig.

Undertecknad ser en domslutvinst för Aldo framför mig

Slutsats

Aldo är den bättre fightern och borde därmed kliva in i buren som favorit. Aldo vinner – 2.20 gånger insatsen tillbaka. 

Jose Aldo vinner - 2.20
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS