UFC Vegas 45: Stephen Thompson vs Belal Muhammad

Speltips: Stephen Thompson vs Belal Muhammad

  • Spelstopp: 2021-12-19 03:00
  • Odds Spelat: 2021-12-15
  • Match: Stephen Thompson vs Belal Muhammad
  • Spel: Thompson vinner genom domslut
  • Units: 2
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
2.00

Författare: Filip Kosovac

Publicerad: 2021-12-15 11:57

Vi blickar framåt mot årets sista UFC-gala som åter värdet till APEX Center. Första spelet för veckan hittar i huvudkortets nästsista match – den mellan Stephen Thompson och Belal Muhammad. 

Kan Thompsons precision bli för mycket för Muhammad?

Stephen Thompson vs Belal Muhammad UFC stats

Stephen Thompson

I februari 2022 har det gått 10 år sedan ”Wonderboy” Thompson debuterade i UFC och inte vill han väl inviga sitt andra decennium i organisationen med en förlust.

Jag vågar säga att Thompson är en av de bästa poängvinnarna i UFC – om inte den bästa. Detta tack vare sin offensivt fina karatestil mixat med fantastiskt fotarbete som gör honom väldigt svårträffad. Förlorar Thompson mot andra strikers så är det för att det är han som har fått ta emot de hårdare smällarna. I de fallen han har vunnit så har de oftast varit via fler antal landade slag från distans då han inte är en notorisk KO-artist. Trots att Thompson nästa år fyller 39 år så är det inget som verkar ha påverkat hans färdigheter negativt.

I och med att Thompsons taktik i oktogonen kretsat kring striking så är nertagning något han satsat på. Han har å andra sidan varit väldigt svår att få ner och nästan aldrig blivit totaldominerad nere på kanvasen. Inte ens av en världsklass grappler som Gilbert Burns som dock lyckades hålla nere Thompson 7 minuter av 15 minuter.

Belal Muhammad

Kolla vi på Belal så är han en fighter som här gör sin femtonde UFC-match och är fortfarande är i sina bästa år, 33.

Även Belal stil stående är väldigt poängfokuserat och involverar ofta högt antal utdelade slag. Belal är kanske inte den största welterviktaren i UFC men har visat upp fint fotarbete som möjliggjort poängvinster mot motståndare med längre räckvidd. Han utgångspunkt är gärna dueller från distans men vill också med jämna mellanrum attackera från nära håll. Trots att Belal har blivit droppat till kanvasen via slag 6 gånger i UFC har han visat sig vara väldigt svåravslutad. Han har även visat sig ha det svårt att vinna minuter mot bra distansfokuserade strikers. Exempelvis mot Leon Edwards tidigare i år.

Det som står ut ur mängden sett till Belals brottning är försvaret mot nertagningar som ligger på på imponerande 85%. Offensivt har Belal visat upp helt OK brottning då han hittills har snittat nästan 2 nertagningar per match. Han har dock endas lyckats få till dem på 3 av 10 försök, vilket är mindre imponerande. Väl nere på kanvasen har Belal inte lyckats så bra varken med att behålla toppkontroll eller få till avslut.

Slutsats & spel

Duellerna stående bör Thompson vinna relativt enkelt trots Belals fina utveckling på den punkten. Thompsons teknik är en nivå över de flesta i viktklassen och han bör i denna drabbning ha fördelen när det kommer till kvickhet, precision och fotarbete. Hans sparkar är också något jag se honom använda effektivt mot Belal för att bibehålla distansen.

Brottningen kan vara en (smal) väg till vinst för Belal ifall han kan få till någon enstaka nertagning. Då han historiskt har visat sig ha problem med att behålla toppkontrollen väl nere tror jag inte att nertagningar kommer ge Belal många pluspoäng hos domarna i denna drabbning.

Ingen av herrarna är en notorisk avslutare samtidigt som majoriteten av deras förluster kommit via poäng. Detta är faktorer som jag kommer att ta med mig för att på sätt få höja oddset. Spelet blir därför att Thompson vinner genom domslut till oddset 2.00 – hos Bet365. 

Thompson vinner genom domslut - 2.00
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS