UFC Vegas 46: Court McGee vs Ramiz Brahimaj

Speltips: Court McGee vs Ramiz Brahimaj

  • Spelstopp: 2022-01-16 01:00
  • Odds Spelat: 2022-01-09
  • Match: Court McGee vs Ramiz Brahimaj
  • Spel: Court McGee vinner
  • Units: 2.5
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1.85

Författare: Filip Kosovac

Publicerad: 2022-01-09 9:19

Efter ett uppehåll sedan den 19 december är UFC äntligen tillbaka med en ny gala nästa helg. Årets första spel hämtas från duellen mellan en spännande färsking och en veteran som har blandat och gett. Mötet mellan welterviktarna Ramiz Brahimaj och Court McGee synas idag.

Veteranen McGee tar sig an färskingen Brahimaj

Court McGee vs Ramiz Brahimaj UFC Stats

Court McGee

TUF-vinnaren år 2010, McGee, gör här sina artonde match för organisationen. Efter den fina vinsten mot Claudio Silva senast tar han sig här an ytterligare en grappler.

McGee är inte den mest atletiske MMA-strikern i världen men ack så erfaren och hårdhudad. Något han också har till sin fördel är det fina tempot och volymen han kan hålla under en match. Han har i karriären mest haft jämna kamper stående, vilket är imponerande med tanke på nivån som hans motstånd hållit. Problemet med McGee på denna punkten har varit bristen på kraft i nävarna. Han har helt enkelt förlorat jämna domslut på grund av att motståndarna har orsakat mer skada.

Trots brottning som grund är McGee inte känd för att invitera offensiv brottning. Har har till och med undvikit brottning mot motståndare som haft uselt försvar mot nertagningar. Senast mot Caludio Silva imponerade han dock nere på kanvasen och vann en hel del dueller och på kanvasen – detta mot en duktig BJJ-artist. Defensivt är McGee väldigt stabil och väldigt svår att både få ner och hålla nere om han väl blir nertagen. Har har till exempel aldrig förlorat via submission under sina 30 proffsmatcher långa karriär.

Ramiz Brahimaj

Efter 1-1 i UFC kvarstår frågan vilken potential färskingen Brahimaj har och om han kan hålla en godkänd UFC-nivå. Med sina 29 år fyllda finns ju dock fortfarande lite utrymme för utveckling.

Trots BJJ som grund har Brahimaj visat upp helt OK MMA-boxning, så länge kondisen räcket till. Slag utdelar han gärna från distans och försöker hålla jämnt men långsammare tempo. Defensivt är Brahimaj relativt lätt att träffa trots att han gärna hålla nävarna uppe som skydd.

Brahimajs finaste kvaliteter hittar vi i hans BBJ – förutsatt han lyckas brotta ner sin motståndare. Trots medelmåttig brottning är Brahimaj väldigt ihärdig med att försöka få ner sin motståndare. Han ger inte upp i första taget. Problemet för honom har varit att kontrollera duktiga defensiva grapplers när han väl fått ner kampen till kanvasen. Frågan är om det inte beror på bristfällig kondis då han på papper bör vara en fin grappler. Det jag säkert vet är att Brahimaj har förlorat samtliga matcher i karriären där han inte lyckats avsluta sin motståndare inom 7,5 minuter.

Slutsats & spel

Om Brahimaj ska vinna kampen bör han prestera på en nivå vi inte har sett honom leverera hittills. McGee å andra sidan är inte den lättaste nöten att knäcka – speciellt nere på kanvasen – där Brahimaj historiskt sett haft störst framgång. Veteranen bör kunna mota motståndarens offensiva grappling och samtidigt hålla ett matchtempo som Brahimaj troligtvis inte inte kommer kunna matcha.

Att McGee på grund av sin omfattande karriär och relativt höga ålder plötsligt kan börja sakta ner och underprestera samtidigt som Brahimaj kan ha utvecklats är en risk jag gärna tar. Detta är ju trots allt bara antagande då inget av det bevisligen har skett än. Spelet blir därför att McGee vinner till oddset 1.85 – hos Unibet. 

Court McGee vinner - 1.85
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS