UFC Vegas 46: Katlyn Chookagian vs Jennifer Maia

Speltips: Katlyn Chookagian vs Jennifer Maia

  • Spelstopp: 2022-01-16 03:00
  • Odds Spelat: 2022-01-11
  • Match: Katlyn Chookagian vs Jennifer Maia
  • Spel: Katlyn Chookagian vinner på domslut
  • Units: 2.5
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1.90

Författare: Filip Kosovac

Publicerad: 2022-01-11 10:36

Veckans andra speltips hämtar vi från huvudkortet på galan UFC Vegas 46. Mer specifikt från returmötet mellan amerikanskan Katlyn Chookagian och brasilianskan Jennifer Maia. Vinnaren i denna duell kan komma ett steg närmre en andra titelchans.

Chookagian vs Maia – en tuff och seg kamp väntar

Katlyn Chookagian vs Jennifer Maia UFC stats

Katlyn Chookagian

Chook är sann UFC veteran med sina 13 matcher i organisationen. Hon har med två vinster på raken mot bra motstånd åter chansen att jobba sig upp till en titel match. För att nå dit behöver hon vinna denna drabbning.

Amerikanskan är en av de bästa i viktklassen stående. Det som mest utmärker hennes striking är den konstanta aktiviteten och de fina raka slagen. Statistiskt sett missar Chook fler slag än vad hon landar men ljuden hon ger ifrån sig vid slagen vinner hennes ofta poäng hos domarna. Även vid slag som inte träffar rent. Defensivt är hon svår att träffa så länge hon håller avstånd.

När det kommer till grappling är hennes bästa färdighet BJJ – där amerikanskan har brunt bälte under Renzo Gracie. Hennes försvar mot nertagningar är inte den bästa men väl nere på kanvasen är Chook väldigt svår att kontrollera. Detta har endast motståndare under hennes tidiga del av karriären lyckats med. Chook har definitivt utvecklats på den fronten.

Jennifer Maia

Brasilianskan är ungefär i samma sits som hennes kommande motståndare där hon vid ytterligare en vinst (eller två) åter kan hamna i en match om titeln.

Maia besitter helt klart godkänd striking med boxning som grund, som enligt mig dock inte håller den allra högsta nivån. Hon är inte främmande för att använda sig av jabben blandat med fina sparkar. Detta gör hon dock ofta utan hög explosivitet eller kvickhet. Maia har heller inte visat upp hög volym eller träffsäkerhet vilket oftast har resulterat i att hon förlorat dueller på fötterna mot bra MMA-strikers.

Förutom Maias rondvinst via grappling mot Shevchenko har hon inte visat upp någon speciellt på brottningfronten. I hennes första möte med Chook lyckades hon få till en nertagning utan att kunna hålla nere amerikanskan på kanvasen. Vad hjälper det att Maia har svart bälte i BBJ när hon hittills i karriären visat sig vara ineffektivt som brottare/grappler.

Slutsats & spel

I deras första möte vann Chookagian via enhälligt domslut då hennes färdigheter stående helt enkelt blev för mycket för Maia att hantera. Maias väg till vinst denna gången kan vara via nertagningar och toppkontroll. Det är dock inget i hennes utveckling som tyder på att hon har blivit bättre på den punkten.

Vi har redan sett detta scenario utspela sig för drygt två år sedan. Varför då uppfinna hjulet på nytt när vi ändå bjuds på ett mer än godkänt odds. Spelet blir därför att Chookagian vinner på domslut till 1.90 gånger insatsen – hos Betsson.

Katlyn Chookagian vinner på domslut - 1.90
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS