UFC Vegas 46 – speltips: Calvin Kattar oförtjänt underdog mot Giga Chikadze

Speltips: Calvin Kattar vs. Giga Chikadze

  • Spelstopp: 2022-01-16 02:00
  • Odds Spelat: 2022-01-11
  • Match: Calvin Kattar vs. Giga Chikadze
  • Spel: Calvin Kattar vinner
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
2.90

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2022-01-12 11:57

UFC är äntligen tillbaka och i samband med årets första event kommer Calvin Kattar ställas mot Giga Chikadze. Ta del av speltips i artikeln nedan.

Calvin Kattar och Giga Chikadze håller ungefär samma nivå

Kattar (22-5-0) kommer senast från en tung förlust mot den tidigare fjäderviktsmästaren Max Holloway. Dessförinnan hade amerikanen plockat hem två fina skalper. Dan Ige besegrades via domslut och Jeremy Stephens avslutades via armbågar. Chikadze (14-2-0) är obesegrad i sin UFC-karriär och han har tagit hem sju raka vinster i organisationen.

Kattar blev dominerad i sin senaste match mot Holloway och har varit borta från sporten ett år. Jag misstänker att återhämtningen var nödvändigt och att vi kommer få se en starkare Kattar inne i buren. Amerikanen har under karriärens gång ställts mot tuffare motstånd än Chikadze och hans tidigare förluster behöver inte betyda så mycket inför helgens match.

Jag misstänker att de båda herrarnas förmågor inom stående striking kommer vara avgörande inför helgens match. Chikadze är något vassare tekniskt, men Kattar är bra på att pressa framåt i motgång och han har aldrig blivit avslutad via slag.  Båda har bra kondition, men Kattar kommer troligtvis vara den vassare fightern i matchens sista ronder. Att Kattar är en så pass stor underdog beror nog mycket på att matchen mot Holloway var så pass ensidig. Chikadze är dock inte Holloway och georgiern kommer kliva in i buren och ställas mot sin tuffaste motståndare hittills.

I mina ögon har vi en pick-em match framför oss, där jag ger båda fighters en ungefär lika stor chans att ta hem segern. Kattar är därmed en oförtjänt stor underdog och därför ser jag ett värde i ett spel på honom. Calvin Kattar vinner – 2.90 gånger insatsen tillbaka.

Calvin Kattar vinner - 2.90
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS