UFC Vegas 51: Pannie Kianzad storfavorit inför returmatchen

Speltips: Pannie Kianzad vs. Lina Länsberg

  • Spelstopp: 2022-04-16 19:00
  • Odds Spelat: 2022-04-14
  • Match: Pannie Kianzad vs. Lina Länsberg
  • Spel: Pannie Kianzad via avslut
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2022-04-15 1:58

Till helgen väntar den efterlängtade returmatchen mellan Pannie Kianzad och Lina Länsberg. Ta del av breakdown och speltips i artikeln nedan.

Pannie Kianzad är en vassare fighter än Lina Länsberg

För närmare tio år sedan genomförde Länsberg sin professionella MMA-debut och Kianzad stod för motståndet. Den sistnämnda tog hem segern via TKO i matchens sista rond. Sedan dess har båda svenskorna etablerat sig i UFC. Kianzad och Länsberg ligger bredvid varandra i rankingen och kommer båda från varsin förlust.

Kianzad har hållit sig aktiv under de senaste åren och har gått fyra matcher sedan 2020. Senast kommer hon från en förlust mot den tidigare titelutmanaren Raquel Pennington. Länsberg gick sin senaste match i januari, 2020, och hennes senaste vinst kom mot Macy Chiasson. Den drabbningen ägde rum under hösten 2019. Länsberg har varit frånvarande på grund av en graviditet.

Länsberg har fyra UFC-vinster men endast en av dessa motståndare är fortfarande under kontrakt med organisationen. Kianzad har generellt ställts mot bättre fighters. Kianzad, 30, är tio år yngre än sin motståndare och har även en fördel när det kommer till räckvidd. 30-årungen utvecklar fortfarande sig game efter match, medan Länsberg kommer med – i stort sett – samma game. Hur har Länsberg påverkats av en lång paus utan möjlighet att träna i samma utsträckning?

Jag misstänker att helgens match kommer utspela sig i stående position över samtliga tre ronder. Båda fighters är relativt bekväma på fötter och Kianzad har ett mycket bra försvar mot nedtagningar. Kianzad är den bättre boxaren och hennes striking förbättras för varje match. Länsberg är beredd att ta ett par slag för att ge ett tillbaka, vilket inte kommer fungera i samband med helgens drabbning. Kianzad är en domslutfighter, men kommer närmare och närmare ett avslut i UFC. Kommer det äga rum till helgen?

Slutsats

Pannie Kianzad är en befogad storfavorit inför helgens möte. Ett rakt vinnarspel ger blygsamma 1.24 gånger insatsen tillbaka. Undertecknad tänker dock gå för ett lite vildare spel. Kianzad via avslut ger 4.25 gånger insatsen tillbaka. Kianzad når nu sin topp åldersmässigt, medan Länsberg är 40 år fyllda. Kianzads boxning blir bättre och bättre. Kommer Länsberg klara pressen i tre ronder, samtidigt som hon måste handskas med ringrost med mera?

Pannie Kianzad via avslut - 4.25
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS