UFC Vegas 53 – Marlon Vera borde inte vara underdog

Speltips: Rob Font vs. Marlon Vera

  • Spelstopp: 2022-05-01 01:30
  • Odds Spelat: 2022-04-27
  • Match: Rob Font vs. Marlon Vera
  • Spel: Marlon Vera vinner
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
2.056

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2022-04-28 1:16

Helgen närmar sig och med den kommer även en UFC-gala från APEX-anläggningen i Las Vegas. Marlon Vera ställs mot Rob Font i huvudmatchen.

Marlon Vera är snäppet vassare än Rob Font

Den femterankade bantamviktaren Font ställs mot den åttonde placerade Vera. Font kommer senast från en förlust mot UFC-legendaren José Aldo och Vera avslutade en annan legendar – Frankie Edgar – i sin senaste match.

Font tog mycket stryk i samband med hans senaste match mot Aldo, men amerikanen imponerade samtidigt med sin striking. Font är teknisk och har okej kraft i nävarna för att tillhöra bantamviktsdivisionen. Vera är inte lika teknisk som sin motståndare, men han har mer power i sina slag. Om matchen förförflyttas till kanvasen har Vera en stabilare grund när det kommer till grappling och 29-åringen är kreativ när det kommer till att hitta avslut. Fonts försvar mot nedtagningar är ingenting att sätta i julgranen och enligt UFCs officiella statistik har han endast lyckats hålla sig stående 55 % av gångerna hans motståndare har försökt ta ned honom.

Om drabbningen hade pågått i tre ronder hade jag gett kombattanterna en ungefär lika stor chans att ta hem drabbningen. Antingen Font via domslut eller Vera via domslut/avslut. Nu har vi dock fem potentiella ronder att se fram emot.

Font och Vera kommer troligtvis stå upp bra mot varandra i matchens första ronder. Antagligen via stående boxning och eventuellt ett par nedtagningar från Veras sida om det blir för tufft att stå mot Font. Vera kommer dock kliva framåt från den tredje ronden. 29-åringen har aldrig blivit avslutad och förlorar inte sin slagkraft i matchernas senare skeenden. Han har även en starkare och bättre kondition än sin motståndare. Vera har avslutat tre av sina UFC-motståndare brutalt i den tredje ronden och undertecknad misstänker att vi får se en repris här. Om avslutet inte kommer ser jag framför mig att rond 3, 4 och 5 kommer sluta till Veras fördel.

Slutsats

Marlon Vera besegrar Rob Font – 2.056 gånger insatsen tillbaka

Marlon Vera vinner - 2.056
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS