UFC Vegas 56 – speltips: Jairzinho Rozenstruik avslutar tidigt

Speltips: Jairzinho Rozenstruik vs. Alexander Volkov

  • Spelstopp: 2022-06-04 20:00
  • Odds Spelat: 2022-05-31
  • Match: Jairzinho Rozenstruik vs. Alexander Volkov
  • Spel: Jairzinho Rozenstruik vinner
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
2.3

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2022-06-03 8:14

Till helgen väntar ett intressant tungviktsmöte som går av stapeln på APEX-anläggningen i Las Vegas. Jairzinho Rozenstruik möter Alexander Volkov över fem ronder.

Jairzinho Rozenstruik har fler vägar till seger än Volkov

Rozenstruik inledde UFC-karriären med fyra raka vinster och avslut. Sedan dess har han ställts mot tuffare motstånd och har vunnit två av sina senaste fem drabbningar. Förlusterna har dock kommit mot riktiga bestar i form av Francis N’Gannou, Ciryl Gane och Curtis Blaydes. Den förstnämnda var den enda som lyckades avsluta den 34-åriga tungviktaren.

Volkov har blandat vinster med förluster under sin tid i UFC och i sin senaste match blev ryssen överkörd av Englands Tom Aspinall i samband med UFC London.  Majoriteten av fighterna i UFC har kommit mot lågt rankade fighters eller utövare vars karriärer varit på väg utför.

Förväntad matchbild

Volkov har en fördel när det kommer till kamp på kanvasen, men jag misstänker att grappling-förmågar hos de båda tungviktarna inte kommer vara relevant i samband med helgens huvudmatch. Undertecknad ser en en stående fight framför mig där Volkov har ett tekniskt övertag. Ryssen är den skickligare MMA-fightern och har en tydlig fördel när det kommer till längd- och räckvidd. På pappret. Volkov har nämligen haft svårt att dra nytta av sin längd när han ställts mot bra fighters och har tagit emot onödigt många slag, när det kommer till stående striking.

Rozenstruik är likt Volkov en naturlig tungviktare och har en tydlig fördel när det kommer till slagkraft. Tungviktaren kan avsluta sina motståndare med en jabb och är farlig genom hela matchen. Exempelvis lyckades Rozenstruik avsluta Alistair Overeem i den femte och sista ronden.

Om Rozenstruik inte lyckas sänka eller avsluta sin motståndare kommer Volkov troligtvis plocka hem ronderna via poäng. Det är också Volkovs chans till seger eftersom Rozenstruik aldrig har blivit avslutad inom MMA. Över fem ronder kommer dock Rozenstruik ges många chanser till en vinst. Ett avslut är aldrig långt borta och undertecknad misstänker att vi kan få se ett avslut redan i den första ronden. Om tungviktaren lyckas sänka Volkov kan han ta sig långt på poängdomarnas kort. Att Rozenstruik kommer kliva in i buren som underdog känns inte helt rimligt.

Slutsats

Jairzinho Rozenstruik vinner matchen – 2.30 gånger insatsen tillbaka.

 

Jairzinho Rozenstruik vinner
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS