UFC Vegas 57 – speltips: Mateusz Gamrot får det tufft mot Arman Tsarukyan

Speltips: Arman Tsarukyan vs. Mateusz Gamrot

  • Spelstopp: 2022-06-25 23:00
  • Odds Spelat: 2022-06-24
  • Match: Arman Tsarukyan vs. Mateusz Gamrot
  • Spel: Under 2.5 ronder
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
2.57

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2022-06-25 8:38

Under natten till söndag är det dags för ännu en gala från Apex-anläggningen i Las Vegas. I huvudmatchen kommer Arman Tsarukyan ställas mot Mateusz Gamrot.

Arman Tsarukyan är den vassare fightern

Tsarukyan har plockat hem fem raka vinster under UFCs flagg och har i stort sett gått från klarhet till klarhet i organisationen. 25-åringens totala matchfacit lyder 18-2-0 och tolv av vinsterna har kommit via avslut. I sin UFC-debut ställdes Tsarukyan mot Islam Makhachev och förlorade via domslut. Drabbningen utsågs till Fight of The night av organisationen. Motståndaren Gamrot är tidigare dubbelmästare i KSW och har gått 3-1-0 i matcher sedan UFC-debuten. Den enstaka förlusten kom mot svensk-georgiern Guram Kutateladze.

Tsarukyan är storfavorit inför matchen och här anser undertecknad att oddsmakarna har gjort en rimlig bedömning. Det finns dock ett lockande rondspel. Gamrot har visserligen aldrig blivit avslutad, men polacken har heller aldrig ställt mot någon av Tsarukyans kaliber. 25-åriga Tsarukyan utvecklas ständigt och han två senaste fighter har resulterat i övertygande avslut. Vid både dessa tillfällen erhöll fightern organisationens Performance of the Night-bonus. Tsarukyan har en fördel när det kommer till både striking och kamp på kanvasen. Han är snabbare, mer tekniskt, kreativ och sätter mer press. Till skillnad från Gamrot söker Tsarukyan avslutet aktivt. Tsarukyan har bättre kondition och Gamrat har haft en tendsen att tröttna märkbart redan i den tredje ronden. Undertecknad misstänker därför att den här matchen kommer ta slut innan mästerskapsronderna drar igång. Troligtvis ett avslut signerat Tsarukyan. Vi garderar oss dock och spelet innefattar även ett potentiellt avslut av Gamrot.

Slutsats

Mateusz Gamrot vs. Arman Tsarukyan – under 2.5 ronder. 

Arman Tsarukyan vs. Mateusz Gamrot - Under 2.5 ronder
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS