UFC Vegas 57: Calvin Kattar är för bra för Josh Emmett

Speltips: Calvin Kattar vs. Josh Emmet

  • Spelstopp: 2022-06-18 20:00
  • Odds Spelat: 2022-06-14
  • Match: Calvin Kattar vs. Josh Emmet
  • Spel: Calvin Kattar vinner matchen
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
1.42

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2022-06-15 2:54

Till helgen är det dag för ännu en UFC-gala och organisationen kommer återvända till Apex-anläggningen i Las Vegas. I huvudmatchen ställdes Calvin Kattar mot Josh Emmett.

Calvin Kattars teknik mot Josh Emmetts kraft

Kattar har tillhört den absoluta toppen av fjäderviktsdivisionen sedan en tid tillbaka. Sedan mitten av 2018 har amerikanen endast förlorat mot Zabit Magomedsharipov och den tidigare mästaren Max Holloway. 34-åringen kommer senast från en imponerande vinst över Giga Chikadze. Hans totala matchfacit lyder 23-5-0.

37-åriga Emmet har radat upp fyra raka vinster, men har inte alls ställts mot lika tufft motstånd som den ovannämnda Kattar. Emmet kommer senast från en vinst över Dan Ige och amerikanen står med ett totalt matchfacit som lyder 17-2-0.

Förväntad matchbild

Undertecknad misstänker att vi kommer få se en match med mycket stående striking. Kattar tycker om att stå och boxas, oavsett om fighten går hans väg eller inte. Kattar slår hårt och har bättre teknik och förståelse för boxning i jämförelse med Emmett. Kattar använder sig även mer av sparkar. Både bensparkar och frontkicks har en tendens att träffa sitt mål när Kattar befinner sig inne i buren. Kattar pressar framåt och har  bra kondition. Amerikanen kan hålla ett liknande tempo genom fem ronder.

Emmett slår hårdast av de både utövarna och lägger mycket kraft i sina slag. Emmett är den bättre brottaren, men Kattar har 89% lyckade försvar mot nedtagningar och Emmett kommer få svårt att få ner den här fighten till kanvasen. Emmetts närmaste väg till en seger är hitta ett tidigt avslut. Samtigt har Kattar aldrig blivit avslutad via slag i sin professionella karriär. Om fighten går in i mästerskapsronderna däremot kommer Emmett få det tuff. Kattar har erfarenhet av fem ronder och Emmetts power punching lämpar sig inte för en 25 minuter lång fight.

Slutsats

Calvin Kattar vinner matchen – 1.42 gånger insatsen tillbaka.

Calvin Kattar vinner - 1.42
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS