UFC Vegas 59 – speltips: Thiago Santos är ingen föredetting än så länge

Speltips: Thiago Santos vs. Jamahal Hill

  • Spelstopp: 2022-08-07 02:00
  • Odds Spelat: 2022-08-04
  • Match: Thiago Santos vs. Jamahal Hill
  • Spel: Jamahal Hill vinner via avslut: Nej
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
2.20

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2022-08-05 7:19

Till helgen är det dags för nästs UFC-gala och kortet toppas av en match inom lätt tungvikt. Thiago Santos ställs mot Jamahal Hill.

Thiago Santos har tagit Jon Jones till delat domslut

En ärrad veteran mot en hajpad nykomling. En Santos på väg ner och en Hill på väg upp? Oddsmakarna ger inte Santos något förtroende överhuvudtaget. Undertecknad misstänker att det kan vara ett misstag.

Santos ställdes mot Jon Jones 2019. Då klev han in med fyra raka vinster i ryggen. Brasilianaren tog den tidigare P4P-ettan till ett delat domslut. Sedan dess har Santos förlorat tre av sina fyra senaste fighter. Motståndarna har dock varit av toppkvalité. Den tidigare bälteshållaren Glover Teixeira och eventuella framtida mästare i form av Aleksandar Rakić och Magomed Ankalaev. Santos lyckades sänka den sistnämnda i samband med deras fight. Samtliga tre ovannämnda fighters är bättre än Hill i mina ögon.

Hill har gått 4-1-0 sedan han skrev kontrakt med UFC. Han hade även ytterligare en vinst som omvandlades till en no contest efter marijuanabruk. Tre av dessa vinster kom via slag och förlusten kom också via slag. Paul Craig hittade avslutet på under två minuter in i matchens första rond. Craig är också den bästa fightern som Hill har ställts mot under sin karriär.

Hills ovannämnda strategi att säkra sina vinster via tidiga avslut är långt ifrån en garanti till helgen. Santos har ställts mot farliga strikers men har aldrig blivit avslutad inom lätt tungvikt. Vad säger att just Hill skulle lyckas? Den sistnämnda tycker om att kliva framåt och han har knockoutpower. Santos har haka och förmåga att svara med egen striking. Han lyckades skaka den mycket kompetenta Ankalaev och fighten mot Hill är ett steg ner när det kommer till motstånd.

Slutsats

Jamahal Hill vinner via avslut: Nej – 2.20 gånger insatsen tillbaka. 

Jamahal Hill vinner via avslut: Nej - 2.20
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS