UFC Vegas 60 – speltips: Cory Sandhagen är favorit mot Song Yadong

Speltips: Cory Sandhagen vs. Song Yadong

  • Spelstopp: 2022-09-17 23:00
  • Odds Spelat: 2022-09-14
  • Match: Cory Sandhagen vs. Song Yadong
  • Spel: Cory Sandhagen vinner
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1.50

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2022-09-15 9:06

Till helgen återvänder UFC till APEX-anläggningen i Las Vegas. Cory Sandhagen möter Song Yadong i huvudmatchen. Ta del av speltips i artikeln nedan.

Cory Sandhagen kliver in i buren som favorit

Om man jämför Sandhagens och Yadongs matchfacit med varandra sticker den ena fightern ut som den mer meriterade. Sandhagen har ställts mot tuffare motstånd och har gått fler matcher på fem ronder. Sandhagen har tagit hem vinster mot namn som Raphael Assunção, Marlon Moraes och Frankie Edgar. Han har även förlorat mot tre nuvarande eller tidigare bantamviktsmästare i organisationen. Däribland ett delat domslut mot T.J. Dillashaw. Sandhagen har vunnit mot ovannämnda Moraes, men har aldrig ställt mot absolut toppmotstånd utöver det. 2021 förlorade han via domslut mot Kyler Phillips. En fighter som inte håller hög UFC-kvalité.

Sandhagen kliver in i buren med två raka domslutsförluster och har inför fighten sagt att han kommer sikta på ett avslut. Vi har två fighters som tycker om att slå och en fight med mycket fokus på stående striking känns troligt. Sandhagen är dock den starkare fightern när det kommer till grappling. Yadong kan däremot vara farlig och hota med submissions.

Sandhagen är mer teknisk och mångfacetterad än sin motståndare när det kommer till striking. Han blandar sina slag med sparkar och knän från olika vinklar. Han är bra på att hålla distansen och är mycket av en volymfighter. I samband med båda hans senaste matcher fick han in fler slag än hans motståndare. Yadong förlitar sig framförallt på sin boxning och kinesen tycker om att kliva framåt. Han är en powerpuncher och har väldigt kraftfulla händer för divisionen. Sandhagen har dock aldrig blivit avslutad via slag.

Undertecknad misstänker att helgens uppgift kommer bli för tuff för Yadong. Sandhagen kommer träffa mer över fem ronder och Yadongs kraftslag kommer troligtvis inte avsluta amerikanen. Över fem ronder bör Sandhagen plocka hem tillräckligt många ronder för en domslutvinst.

Slutsats

Sandhagen vinner matchen – 1.50 gånger insatsen tillbaka.

Cory Sandhagen vinner - 1.50
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS