UFC Vegas 62 – speltips: Alexa Grasso tar hem domslutsvinsten över Viviane Araujo

Speltips: Alexa Grasso vs. Viviane Araújo

  • Spelstopp: 2022-10-16 01:00
  • Odds Spelat: 2022-10-12
  • Match: Alexa Grasso vs. Viviane Araújo
  • Spel: Alexa Grasso vinner
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1.44

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2022-10-13 2:06

UFC är tillbaka efter ett kortare uppehåll och ännu en gång är det Apex-anläggningen i Vegas som står värd för galan. I huvudmatchen väntar ett toppmöte i den kvinnliga flugviktsdivisionen.

Alexa Grasso är för stabil i sin striking

Mexikos Alexa Grasso kommer ställas mot Brasiliens Viviane Araújo. Grasso kliver in i buren med tre raka vinster i ryggen. Hon har haft det tufft mot toppnamn som Tatiana Suarez och den nuvarande stråviktsmästarinnan Carla Esparza. Hon gav dock den sistnämnda en jämn match och fighten slutade via majoritetsdomslut. Araújo har fem vinster i UFC, men hon har aldrig vunnit mot någon av Grassos kaliber. Grasso är femterankad på UFC officiella ranking för flugviktsdivisionen och Araújo befinner sig på placeringen under Grasso.

Grasso har en klar fördel när det kommer till striking. Hon har alltid haft bra volym och under de senaste matcherna har hon visat tydliga framsteg när det kommer till teknik och kraft. Araújo har i regel inga problem med att så med sina motståndare. När hon är i underläge har hon dock lätt för att initiera clinch och nedtagningar. Grasso har bra försvar mot nedtagningar och om mexikanskan väl blir nedtagen kommer Araújo – troligtvis – inte kunna avsluta henne. Araújo har inga avslut via submission i UFC. Över fem ronder ser jag Grasso plocka hem majoriteten med hjälp av sin striking.

Varken Grasso eller Araújo har erfarenhet av mästerskapsronder, men Grasso har bäst kondition över tre ronder. Grasso har ett längdövertag men Araújo har bättre räckvidd.

Grasso via domslut ger 2.23 gånger insatsen tillbaka, vilket känns som ett rimligt spel. Om man vill gardera sig ger ett rakt vinnarspel 1.44 gånger insatsen tillbaka.

Slutsats

Alexa Grasso vinner matchen – 1.44 gånger insatsen tillbaka. 

Alexa Grasso vinner - 1.44
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS