UFC Vegas 63 – speltips: Calvin Kattar vs. Arnold Allen

Speltips: Calvin Kattar vs. Arnold Allen

  • Spelstopp: 2022-10-30 02:00
  • Odds Spelat: 2022-10-27
  • Match: Calvin Kattar vs. Arnold Allen
  • Spel: Arnold Allen vinner
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1.79

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2022-10-28 8:47

UFC Vegas 63 närmar sig och Arnold Allen kommer äntligen få sin första huvudmatch i UFC. Calvin Kattar

Arnold Allen har tagit den långa vägen till toppen

Englands Allen har inte förlorat en match sedan 2014 och har tagit hem nio raka vinster i UFC. Utöver ett delat domslut mot Finlands Makwan Amirkhani har engelsmannen tagit bekväma vinster. I sin senaste match körde Allen över Dan Hooker och tog hem segern via knän och armbågar i matchens första rond. Allen har inte tagit några genvägar eller favoriserats av organisationen. Kattar har större vana av toppmotstånd och kommer kliva in i buren med en rad tunga matcher mot duktiga strikers bakom sig. I samband med Kattars fight mot Max Holloway mottog den förstnämnda 445(!) slag.

Allen kommer gå på offensiven tidigt. Engelsmannen är explosiv och har kraft i nävarna. Han rör på sig fint och är duktig på att undvika slag. Allen kan dessutom mixa sin kraft med volym. Kattar är mer av en teknisk volymfighter och har bra boxning.

Om Allen lyckas få med sig Kattar och inleder hård striking tidigt kan vi få ett avslut redan i den första ronden. Kattar är svåravslutad, men har sällan ställts mot gedigna kraftpaket. Om Kattar överlever en tidigt anstormning är ett domslut inte långt borta. Här vet vi mer om Kattar än Allen. Den förstnämnda har större erfarenhet av mästerskapsronder och vi vet inte hur bra Allens kondition kommer hålla. Jag ser dock inte Allen bli avslutad i samband med den här matchningen och engelsmannen bör åtminstone gå segrande ur matchens två första ronder. Allen är yngre, fräschare och har fler vägar till en seger än sin motståndare.

Slutsats

Arnold Allen besegrar Calvin Kattar – 1.79 gånger insatsen tillbaka. 

Arnold Allen vinner - 1.79
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS