UFC Vegas 65 – speltips: Derrick Lewis sätter stopp för ännu ett hajptåg

Speltips: Derrick Lewis vs. Sergey Spivac

  • Spelstopp: 2023-02-05 01:00
  • Odds Spelat: 2023-02-02
  • Match: Derrick Lewis vs. Sergey Spivac
  • Spel: Derrick Lewis vinner
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
2.85

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2023-02-03 8:12

Vi närmar oss UFC Vegas 65. Eventet toppas av en tungviktsmatch mellan Derrick Lewis och Sergey Spivac.

Derrick Lewis är ständigt underskattad

Om ”The Black Beast” kliver in i ryggen bör man alltid ta sig en närmare titt på matchbilden. Lewis har ställts mot de bästa som divisionen har att erbjuda. Det har inte alltid gått amerikanens väg, men han är farlig genom hela matchen och kan avsluta närsomhelst. Francis N’Gannou, Alexander Volkov och Curtis Blaydes. Den förstnämnda drabbningen var dock en underlig match där N’Gannou inte gick framåt offensivt. Lewis har även en titelmatch i bagaget. Den dåvarande mästaren Daniel Cormier tog hem segern via submission i matchens andra rond. En varningssignal inför helgens fight är att Lewis blivit avslutad tre gånger via slag i samband med hans fyra senaste matcher. Någonting som inte varit karaktäristiskt för ”The Black Beast” under karriärens gång. Under den senaste tiden har vi dessutom fått se en betydligt mer slimad och vältränad Lewis än vad vi är vana vid. Han tar sin karriär seriöst. Hans totala matchfacit lyder 26-10-0 (1NC).

Spivak tillhör det yngre gardet i UFC och är tio år yngre än den ovannämnda Lewis.  Han har gjort det bra i UFC, men har inte ställts mot samma kaliber av motståndare som helgens motståndare. Karriärens hittills största vinst kom mot Tai Tuivasa. Sex vinster och tre förluster har det blivit i UFC. Två av förlusterna har kommit via slag. Hans totala matchfacit lyder 15-3-0.

Matchbild

Lewis haka är det största frågetecknet inför helgens fight. Spivac är mer teknisk  än Lewis, men den sistnämnda har kunnat ta mycket stryk tidigare utan att falla ihop. Lewis har knockoutpower genom hela matchen och kan vinna ronder på poäng genom att skaka sina motståndare.

Spivac är den främre fightern när det kommer till offensiv brottning, men Lewis defensiva grappling matchar bra mot Spivac och frågan är om ”The Black Beast” kommer bli nedtagen i den här fighten. Om han blir nedtagen har han traditionellt varit bra på att neutralisera motståndarnas offensiv på kanvasen.

Undertecknad håller den ovannämnda matchen som jämn på förhand. Håller Lewis haka är segern nära via knockout eller domslut. Lewis bör inte vara underdog inför helgens match och därför faller undertecknads spel på honom.

Slutsats

Derrick Lewis besegrar Sergey Spivac – 2.85 gånger insatsen tillbaka. 

Derrick Lewis vinner - 2.85
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS