UFC Vegas: Manel Kape vs Zhalgas Zhumagulov

Speltips: Manel Kape vs Zhalgas Zhumagulov

  • Spelstopp: 2021-12-05 04:30
  • Odds Spelat: 2021-12-01
  • Match: Manel Kape vs Zhalgas Zhumagulov
  • Spel: Matchen går till domslut
  • Units: 3
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
1.62

Författare: Filip Kosovac

Publicerad: 2021-12-01 11:18

Första speltipset för veckan hämtar vi från UFC Vegas 44 där portugisen Manel Kape tar sig an kazaken Zhalgas Zhumagulov. Mycket tyder på en jämn duell mellan två tuffa och sega fjäderviktare där jag blir förvånad om ett avslut kommer.

Manel Kape vs Zhalgas Zhumagulov UFC stats

Manel Kape

Kape, 28, göt här sin fjärde match för UFC. I sin senaste match fick han äntligen till sin första vinst i organisationen och vill säkerligen fortsätta på samma spår.

Kape är en fighter som har bra fotarbete och skiftar gärna mellan southpaw och ortodox position. Han har fin teknik som ofta kan motarbeta honom – speciellt mot mer aktiva strikers – då han hellre fokuserar på att få in få fina tekniskt slag än att gå på volym. Även om han avslutade den ömtålige Ode Osbourne senast har inte mycket pekat på att Kape i UFC ska ha bomber i sina nävar.

Nere på marken hittar vi Kapes svaga punk – närmre bestämt grapplingen då han stundtals haft svårt att undvika att bli nertagen. Måste dock påpekas att han verkat ha jobbat på den biten det senaste året, vilket också har synts i hans matcher. Oavsett tror jag inte att Kape kommer ha stor fokus på att försöka ta ner sin motståndare.

Zhalgas Zhumagulov

Även Zhalgas har hunnit med tre matcher i UFC med två förluster i bagaget. Han har hunnit fylla 33 år men har tyvärr inte visat spår av mästartakter än.

Zhalgas är en poängfokuserad striker som inte nödvändigtvis inte forcerar avslut. Han har bra fotarbete och huvudrörelse som bidrar till hans fina förmåga att undvika att bli träffad rent. Offensivt har Zhalgas en bra vänsterkrok som han ibland mixar in med sparkar. När kazaken väl attackerar sikar han gärna mot kroppen istället för mot huvudet. Det kan vara anledningen till majoriteten av hans vinster kommit via domslut.

Kazakens har hittills visat att han har bra defensiv grappling och att han kan ta sig ut svåra positioner om han väl blir nertagen. Trots några enstaka offensiva nertagningar här och var i UFC har Zhalgas inte visat upp något värst effektiv toppkontroll.

Slutsats & spel

Detta är en duell som mestadels bör utspela sig på fötterna mellan två fighters som inte visat upp KO-kraft i UFC. Kape bör vara vassare av de två men Zhalgas har i sin karriär bara blivit avslutad en gång via slag.

Det är mycket som tyder på att denna matchen kommer att utspela sig fulla 15 minuter. Spelet blir därför att matchen går till domslut till 1.62 gånger pengarna – hos Betsson. 

Matchen går till domslut - 1.62
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS