UFC Vegas 54: Oddssättarna överskattar Aleksandar Rakić

Speltips: Aleksandar Rakić vs. Jan Blachowicz

  • Spelstopp: 2022-05-15 04:00
  • Odds Spelat: 2022-05-13
  • Match: Aleksandar Rakić vs. Jan Blachowicz
  • Spel: Jan Blachowicz vinner
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
2.55

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2022-05-14 11:26

Natten till söndag går UFC Vegas 54 av stapeln på APEX-anläggningen. Aleksandar Rakić kommer ställas mot den tidigare bälteshållaren Jan Blachowicz.

Varför är den tidigare mästaren Jan Blachowicz underdog?

Rakić har gått som tåget i divisionen för lätt tungvikt. Österrikaren har sex vinster och en förlust sedan han skrev kontrakt med UFC. Förlusten kom via delat domslut mot Volkan Oezdemir och enligt undertecknad var domslutet felaktigt. Rakić hade mycket väl kunnat vara obesegrad i UFC.

Blachowicz förlorade nyligen bältet i lätt tungvikt. Brasiliens Glover Teixeira stod för motståndet och det sistnämnda vann via submission. Dessförinnan hade polacken fem raka vinster.

Förväntad matchbild

Rakić har ett bra nedtagningsförsvar, men har till stor del ställts mot strikers under sin UFC-karriär. Österrikaren är bra på att hålla distansen och pricka sina motståndare från distans. Ofta med hjälp av bensparkar som också gör skada på motståndaren. Rakić har många avslut via slag på sitt matchfacit. Österrikaren är dock på god väg att bli en poängfighter, då hans striking inte är tillräckligt vass för att avsluta toppskiktet i UFC. Väl på kanvasen är inte Rakić särskilt offensiv och arbetar framförallt för att ta sig upp till en stående position igen.

Blachowicz är svåravslutad och är beredd att ta ett par slag eller sparkar för att stänga distansen till sin motståndare. Jag tror inte Rakić kommer kunna avsluta sin motståndare i samband med helgens match, men polacken behöver akta sig för Rakićs bensparkar. Om Österrikaren försämrar Blachowicz rörlighet kan det komma att bli tufft för den tidigare mästaren.

Det troligaste matchscenariot jag ser framför mig är att Blachowicz kommer plocka poäng på kanvasen. Jag misstänker att polacken kommer säkra åtminstone en nedtagning per rond och att Rakić kommer få svårt att ställa sig upp. I en sådan situation bör Blachowicz kunna plocka hem åtminstone tre ronder och gå segrande via domslut.

Slutsats

Jan Blachowicz besegrar Aleksandar Rakić – 2.55 gånger insatsen tillbaka.

Jan Blachowicz vinner
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS