Brock Lesnars UFC-karriär är över

Författare: MMABetz

Publicerad: 2019-05-24 00:00

Tungviktaren har pendlat mellan att utöva kampsport i Ultimate Fighting Championship (UFC) och att underhålla i World Wrestling Entertainment (WWE) länge. Nu har UFC-bossen Dana White till sist bekräftat att 41-årige Brock Lesnar har uttryckt en önskan om att gå i pension. Hans karriärer i både UFC och WWE har varit intressanta sedan start. Många väljer att addera ordet ”komet” framför ”karriär” i båda organisationerna.

Lesnars karriär i UFC kännetecknas framförallt av hans tid som tungviktsmästare år 2008–2010. Han har vunnit över stora namn som Randy Couture, Frank Mir, Heath Herring och Shane Carwin, men förlorade till sist bältet till Cain Velasquez efter en match år 2011. Det har gått pensionsrykten om Lesnar i flera omgångar under många år. Efter att han förlorade bältet år 2011 mötte han Alistair Overeem. Därefter gick han i pension, men 2016 var han tillbaka igen. Då vann han över Mark Hunt på domslut. Tyvärr testade han positivt för otillåtna preparat efter matchen, vilket ogiligförklarade den. Sedan dess har han inte varit uppe i oktagonen.

Många har följt Lesnar sedan början av 2000-talet inte bara i ringsidan eller framför TV: n utan även online, där de hade kul att placera sportsbet kamp efter kamp. Även om tiden i UFC är över finns det ingen anledning att inte fortsätta följa honom – WWE har också många spännande matcher som går att betta på. Inaktiviteten i UFC sedan matchen mot Mark Hunt beror nämligen till stor del på att Lesnar har synts desto mer i WWE. Hans tid där har hittills varit kantad av framgång och han är en populär karaktär. Efter UFC-pensionen är tanken att Lesnar ha fullt fokus på fribrottningen och scenkonsten i WWE.

Senast han syntes i wrestlingsammanhang var under WrestleMania 35 i april. Förväntningarna då var att han skulle återvända till UFC innan nästa wrestlingprestation, men så verkar det alltså inte bli. Istället kommer vi att få se honom i WWE tidigare än förväntat. Nästa gång blir i ett pay-per-view event som hålls i Saudiarabien. Förra gången WWE besökte landet bjöd läktaren på stort jubel. Förutom Lesnar kommer flera stora namn, som Goldberg och The Undertaker, att delta, som kommer att tävla i en fantastisk match som väntats i mer än 20 år. En annan stor och mycket förväntad match är den för Triple H mot den legendariska rivalen Randy Orton. När det gäller vinnaren, enligt de viktigaste odds och liveodds, skulle favoriten vara Triple H som vid WrestleMania 35 redan besegrade Batista.

Många blev besvikna över nyheten att Lesnar nu, enligt Dana White, har lagt handskarna på hyllan för gott. När Cormier vann tungviktsbältet förra sommaren, efter att ha knockat Miocic i första ronden, var Lesnar inte sen med att utmana. Ryktena kring när utmaningen kommer att bli allvar har varit många. Cormier har länge sett fram emot en match mot en av UFC:s största kassakor genom tiderna, men på grund av Lesnars avstängning efter Mark Hunt-matchen och det parallella kontraktet med WWE har det hela ständigt skjutits upp.

Hoppet om att Lesnar inte menar allvar med sin pension från UFC och att han kommer att återvända lever ännu. Cormier själv spekulerar i om det är förhandlingarna med UFC som inte gått vägen och misstänker att rätt summa pengar kan locka Lesnar tillbaka igen. Tills det eventuellt händer i framtiden står en returmatch mot Stipe Miocic på Cormiers schema.