UFC Vegas 20: Vi tippar hela galan och väljer ut bettingfavoriterna

Författare: Filip Kosovac

Publicerad: 2021-02-27 02:28

Äntligen helg och dags för ytterligare en UFC-gala. Denna gång stundar UFC Vegas 20 med tungvikt åter i fokus – där huvudrollsinnehavarna denna gången är Cyril Gane och Jairzinho Rozenstruik. APEX Center i Las Vegas är återigen platsen där matcherna kommer att gå av stapeln. Vi kikar närmre på samtliga dueller från under- och huvudkortet samt väljer våra vinnare.

Vi tippar hela galan och väljer ut omgångens favoriterUFC Vegas 20 Nikita Krylov vs Magomed Ankalaev

Underkort

Dustin Jacoby vs Maxim Grishin: Galar öppnar upp med en match i lätt tungvikt. Jacoby med sin grymma kickboxning ser jag dominera på fötterna mot en helt OK striker i Grishin. Ser vi till brottningen så är det en väg till vinst för Grishin som dock möter en motståndare med grymt försvar mot nedtagningar. Grishin är en veteran i gamet och ska inte underskattas.

Tippar: Jacoby (via KO/TKO rond 2)

Spel: –

Ronnie Lawrence vs Vince Cachero: Analysen av spelet hittar du här.

Tippar & spelar: Lawrence via domslut – 2.25 Bet365.

Alexis Davis vs Sabina Mazo: Över till kvinnornas bantamvikt där vi hittar en duell mellan en veteran i Davis och en ung talang i Mazo. Ser Mazo dominera Davis i 3 ronder med bättre striking på fötterna i fall hon lyckas hålla fighten borta från golvet – vilket jag tror att hon gör. Veteranen Davis är dock inte helt ofarlig när hon sätter press med sin boxning. I slutändan kommer Mazos kontringar trots allt vara det som fäller avgörandet.

Tippar: Mazo (via domslut)

Spel: –

Alexander Hernandez vs Thiago Moises: En superintressant match mellan två unga och lovande fighters i lättviktklassen. Hernandez är en fighter som är väldigt explosiv på fötterna ska kunna fixa vinsten genom att hålla duellerna borta från marken, där hans motståndare kan använda sin BJJ. Slag för slag kommer Moises inte att vinna samtidigt som han kommer få svårt att få ner en duktig brottare som Hernandez ner till golvet. Avslut från båda herrar är dock ett smått möjligt scenario.

Tippar: Hernandez (via domslut)

Spel: –

Huvudkort

Alex Caceres vs Kevin Croom: Caceres är en opålitlig UFC-veteran som blandar och ger i oktogonen, och det känns ibland som att han tar fights för lönens skull. Croom å andra sidan är en fighter som drömt om UFC hela sin karriär och gjorde 33 år gammal sin efterlängtade UFC-debut i höstas. Den klarade han galant då han avslutade den eviga talangen Roosevelt Roberts efter 31 sekunder i oktogonen. Man kan verkligen se hungern i Crooms ögon och är inte Caceres 100-proentig i duellerna kan detta sluta illa för honom. Synar kvällens första skräll!

Tippar: Croom (via submission i rond 1)

Spelvärt: Croom – 2.70 Bet365.

Angela Hill vs Ashley Yoder: Huvudkortets andra match är en typisk ”grappler vs striker” duell och är dessutom ett returmöte – då Hill och Yoder redan har mötts för 3,5 år sedan. Strikern Hill kommer från två förluster på raken (Waterson och Gadelha) och är minst sagt revanschsugen då båda matcherna var superjämna, och det finns argument som pekar på att hon kunde ha vunnit båda. Yoder som är grapplern och den större fightern i denna drabbning ska ha som plan att ta ner Hill och försöka hålla henne nere så länge det bara går. Tror dock inte Yoder lyckas med detta fullt ut samtidigt som jag ser Hill vara den som kommer att leverera flera slag på fötterna.

Tippar: Hill (via domslut)

Spel: –

Pedro Munhoz vs Jimmie Rivera: Analysen av spelet hittar du här.

Tippar & spelar: Rivera via domslut – 2.10 Betfair. Jämför med oddset 2.28 hos t.ex. 20betsom är ett spelbolag utan svensk licens.

Montana De La Rosa vs Mayra Bueno Silva: Över till damernas flugviksklass och en på förhand jämn duell mellan brottaren Rosa och BJJ-grapplern Silva. På fötterna kommer vi se en Rosa vars boxning verkar ha utvecklas från fight till fight. Silva är helt Ok på fötterna men jag inte är imponerad över hennes fotarbete då hon kan emellanåt vara för stillastående. Silva har farlig submission-grappling medan Rosa kan stå för nedtagningarna och toppkontrollen. Åker inte Rosa på en submission så kan hon vinna en jämn 15-minutare.

Tippar: De La Rosa (via domslut)

Spelvärt: De La Rosa via domslut – 2.80 Betfair.

Nikita Krylov vs Magomed Ankalaev: Giganten i lätt tungvikt Ankalaev ser jag definitivt som en framtida mästare i viktklassen – med sin vassa striking och Sambo som backup. Krylov med sin karatestil och fina grappling utgör nog Ankalaevs största utmaning i UFC hittills. Tippar på att Ankalaev har tillräckligt bra defensiv grappling för att undvika submissions, samt snäppet bättre och mer precis striking än Krylov. Oddsen lockar dock inte.

Tippar: Ankalaev (via KO/TKO i rond 2)

Spel: –

Jairzinho Rozenstruik vs Ciryl Gane: Analys och speltips hittar du här.

Tippar: Cyril Gane (via submission i rond 3)

Spel: –