UFC Vegas 24: Andrei Arlovski möter Chase Sherman, ersätter Parker Porter

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2021-04-09 10:36

Den 17 april under galan UFC Veas 24 kommer veteranen Anderi Arlovksi att kliva in i buren mot Chase Sherman i en tungviktskamp. Arlovski ersätter Parker Porter, som tvingades dra sig ur kampen med Sherman av ännu okända anledningar.

Andrei Arlovski vs Chase Sherman den 17 april

Följande tungviktaren Parker Porters (10-6) utgång från UFC-galan planerad till den 17 april, har den 42-årige veteranen Andrei ”The Pit Bull” Arlovski (30-20, 2 NC) ställt sig till organisationens förfogande. På kort varsel kommer vitryssen att kliva in i oktogonen mot amerikanen Chase ”The Vanilla Gorilla” Sherman (15-6) under UFC Vegas 24, för att därmed gå sin andra match under 2021. Till skillnad från Sherman, kommer Arlovski in i kampen med en förlust i ryggen.

Nyheten om Arlovski vs. Shermanrapporterades först av Twitter-kontot Fight Bananas, och har senare bekräftats av båda de två tungviktarna.

Andrei Arlovski vs Chase Sherman is booked for UFC Vegas 24, April 17th.

Arlovski söker första vinsten under 2021

Trots sin ålder har den tidigare UFC-mästaren i tungvikt Andrei Arlovski hållit en hög frekvens på sina matcher de senaste åren. Mellan 2018-2020 har 42-åringen hunnit med att gå hela nio matcher, och visar inga tecken på att sakta ner. Med ett matchfacit på 4-4, 1 NC som resultat av dessa framträdanden i oktogonen, har ”The Pit Bull” lyckats bibehålla sin position i tungviktsdivisionen.

Om än statisk, så fortsätter Arlovski vara en konstant närvaro i organisationens tyngsta viktklass. Med en förlust i ryggen mot engelsmannen Tom Aspinall (10-2) i februari månad, kommer han in i mötet med Chase Sherman under UFC Vegas 24 på jakt efter sin första seger under det nya året.

Sherman går för femte segern på raken

Efter att ha lidit tre förluster på raken i UFC mellan 2017-2018, har den 31.årige amerikanen Chase Sherman återfunnit en god vinstform i sina senaste matcher. ”The Vanilla Gorilla” har visat sig vara ruskigt effektiv med avsluten, och kan i dagsläget glädjas åt en vinstsvit på fyra raka matcher, alla via TKO. Under 2020 gick Sherman enbart en kamp i oktogonen, där i maj månad han mötte veteranen Isaac ”Hurricane Ike” Villanueva (18-11).

Efter att ha våldfört sig på sin motståndare i 9 minuter, kunde Sherman finna segern i slutet av den andra ronden. Nu redo att ta sig an ytterligare en veteran i Andrei Arlovski om en vecka, förväntas Chase jaga sin femte seger på raken, och möjligen en plats på tungviktsdivisionens rankning.