Rapport: Jorge Masvidal leder överfall mot Colby Covington i Miami

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2022-03-23 15:11

UFC-welterviktaren Jorge Masvidal skall ha angripit viktklasskollegan Colby Covington i Miami under måndagskvällen. Enligt uppgifter från såväl vittnesmål som Covington själv, blev han överfallen av Masvidal utanför restaurangen Papi Steak. Incidenten fångades även till viss del på video.

Jorge Masvidal ger sig på Colby Covington

Det var ett absurt och våldsamt scenario som spelades ut under måndagskvällen i Florida-staden Miami. Efter att ha åtnjutit en middag i sällskap med ett par celebriteter, skall Colby ”Chaos” Covington (16-3) ha utsatts för en misshandel utanför restaurangen Papi Steak. Trots kaoset som uppstod till följd av händelsen, kunde Covington med säkerhet identifiera den delvis maskerade förövaren. Det visar sig att det inte var någon annan än hans motståndare i oktogonen från två veckor sedan, Jorge ”Gamebred” Masvidal (35-16).

De två möttes under UFC 272 i en kamp som Covington skulle komma att vinna via enhälligt beslut. Efter att den sista gonggongen ljudit ut över arenan, betackade de sig båda för den sedvanliga handskakningen. De två tycktes således bestå som lika mycket fiender efter bataljen som innan. Nu tycks Masvidals illvilja dock ha kokat över i en våldsaktion riktad mot ”Chaos”.

Delvist maskerad

Enligt ett vittnesmål till incidenten som ägde rum under måndagen skall Masvidal, iklädd en mörk hoodie och ansiktsmask, ha riktat ”tre till fyra slag” mot en oförberedd Covington. Till följd av angreppet rapporteras Colby ha lidit ett par skador, vilka sträcker sig från en sprucken tand till blåmärken på handleden. Detta rapporterar Fox Sport-profilen Andy Slater via Twitter. Även Miamis polismyndighet bekräftar dessa uppgifter.

I efterhand så fanns det föraningar om vad som skulle komma att inträffa under kvällen. Enbart ett par timmar innan överfallet lade Masvidal upp en video på Instagram, i vilken han mer eller mindre hotade Covington om att han skulle ”visa sitt ansikte”. Som läget är nu så har Covington polisanmält Masvidal. Enligt den polisiära myndigheten i Miami kan således en potentiell utredning om misshandel inledas.

Ingen ny situation för de två

Det här är inte första gången som Colby Covington hamnar i en fysisk konfrontation med en annan UFC-fighter. Tidigare under sin karriär har han bland annat fått en bumerang kastad mot sig av den tidigare tungviktsmästaren i organisationen Fabricio ”Vai Cavalo” Werdum (24-9-1, 1 NC). Denna incident följdes upp av ytterligare ett våldsamt scenario i kön till en räkbuffé på ett kasino i Las Vegas.

Den gången var det dock den regerande welterviktsmästaren Kamaru ”The Nigerian Nightmare” Usman (20-1) och hans manager Ali Abdelaziz som utbytte hårda ord och ett par slag med ”Chaos”. Dock tycks Covington för en gångs skull vara den relativt oskyldiga parten i ett utbyte med en annan fighter. Det är heller inte främmande för Masvidal att hamna i handgemäng med andra UFC-atleter. Han har bland annat överfallit Leon ”Rocky” Edwards (19-3, 1 NC) under en gala i London.

Ilska och besvikelse över Masvidals agerande

Den här gången tycks dock Covington för en gångs skull vara relativt oskyldig och den drabbade parten i händelsen. Vad som sker framöver återstår att se. Potentiellt kan polismyndigheten i Miami som sagt upprätta en utredning om misshandel. Som det står idag har Masvidals agerande fördömts av allt från andra fighters och experter till den större skaran av MMA-fans. UFC har dock ännu inte givit ett utlåtande kring incidenten.