UFC on FOX 28: Spelvärda underdogs

Författare: Fransisco Villa

Publicerad: 2018-02-23 00:00

115 lbs. Jessica Andrade (1.34) vs. Tecia Torres (3.25) Betsafe

Jessica Andrade (17-6) tog i sin senaste match (september 2017) en imponerande domslutsseger mot top contendern Claudia Gadelha. Det var en mycket imponerande vinst men det ska sägas att Gadelhas stil passar Andrade bra. Andrade är mycket fysisk (brutalt stark) och kraftfull som fighter. Hon slår hårt och pressar framåt non-stop. Hon är dock förutsägbar och har medioker teknik.

I matchen innan den mot Gadelha förlorade hon mot Joanna Jedrzejczyk. Mästarinnan (f.d.) gav henne en 25-minuters lektion i striking och fotarbete. Mot en rörlig fighter – ”stick and move” – får Andrade problem. Vi såg det även i matchen mot Angela Hill där Andrade förvisso vann men hon fick inte det att stämma fullt ut.

Tecia Torres (10-1) är en liten, explosiv och mycket rörlig fighter. Hon är en snabb hyfsat teknisk striker med bra fotarbete. Hon är inte någon Joanna Jedrzejczyk men hon har vissa kvaliteter som kan ställa till det för Andrade. Hennes snabbhet och rörlighet samt möjlighet att växla in poänggivande nedtagningar gör henne till en farlig stilmässig utmaning. Torres kommer in till denna fight med tre raka vinster och besegrade senast Michelle Waterson. Hon såg riktigt vass ut i vinsten mot ”Karate Hottie” och det enhälliga domslutet var synnerligen välförtjänt.

Andrade ska ses som favorit i denna match men de nuvarande oddsen underskattar Torres rejält. Jag tror hon har goda möjligheter att skrälla mot Andrade och till oddset 3.25betsafe ser jag definitivt spelvärde på Torres som underdog.

Tecia Torres som vinnare – 3.25x på Betsafe
Rygga Tecia Torres hos Betsafe


135 lbs.: Renan Barao (1.53) vs. Brian Kelleher (2.40) Unibet

Renan Barao (34-5, 1 NC) har inte varit samme fighter sedan han förlorade bältet till TJ Dillashaw 2014. Han har ett facit på 1-3 på sina fyra senaste matcher. Vinsten kom dessutom mot den mediokre Phillipe Nover. Barao har inte klarat vikten 135 lbs. sedan 2015. Efter USADAS intåg har han inte varit samme fighter som tidigare. Han har inte heller kunnat tävla i bantamvikt utan har gått matcher i 145 lbs. eller i catchvikt. I sin senaste match förlorade han mot Aljamain Sterling.

Barao har lämnat Nova Uniao och tränar numera på American Top Team – Coconut Creek Florida. Det är sannolikt ett steg i rätt riktning men för en 30-årig fighter med 40 mma-matcher på sitt record, som under 2 års tid har sett ut som en skugga av sitt forna jag, är det tveksamt om byte av camp är tillräckligt.

Brian Kelleher (18-8) är en duktig men något ojämn fighter. Han är wellrounded och tuff. Av hans 18 vinster har 15 kommit via avslut – 7 KO och 8 submissions. Han har ett record på 2-1 i UFC där förlusten mot Chito Vera (armbar) åtminstone delvis var resultatet av slarv och underskattning. I sin senaste match besegrade han den tuffe polacken Damian Stasiak via TKO i tredje ronden.

På grund av var respektive fighter befinner sig i sin karriär, och pga den form de uppvisat, ser jag detta som en mycket jämn matchning. Det finns alldeles för många frågetecken kring Barao för att jag ska se honom som favorit. Kelleher å sin sida såg riktigt bra ut senast och till oddset 2.40 hos Unibet ser jag spelvärde.

Brian Kelleher som vinnare – 2.40x Unibet
Kelleher till 2.40X