Sjuka beslutet – lämnar boxningsringen när matchen börjar

Författare: Ralph Nordahl

Publicerad: 2018-08-27 00:00

Fredagsnattens Premier Boxing Champions i Minneapolis hade väldigt ovanlig händelse där en fighter vann utan att ha riktat ett enda slag.

Den nigerianske tungviktstalangen Efe Ajagba (6-0, 5 KO:s) inkasserade det som kan ha varit en av de snabbaste segrarna i boxningshistorien då han besegrade Curtis Harper (13-6, 9 KO:s) efter 1 sekund in i första ronden i en match som var tänkt att gå 6 ronder.

Hur gick detta till? Som ni kan se i videon nedan blev Harper diskvalificerad direkt efter att han hörde startklockan ringa då han då beslutade sig för att gå ut ur ringen och återvända till omklädningsrummet:

De flesta har beskrivit händelsen som bisarr och många har frågat sig varför Harper valde att göra denna manifestation livesänd nationell tv.

PBC-reportern Jordan Hardy valde att genom Twitter försöka räta ut frågetecknen då han berättade att Harper ville göra en manifestation över att han inte fick tillräckligt betalt.

Det är ännu oklart vilka summor Harper skulle tjäna på matchen men han kommer troligtvis inte få något nu med tanke på vad som hänt.