5 anledningar till varför Conor McGregor kommer besegra Khabib Nurmagomedov på UFC 229

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-09-21 00:00

Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor har tagit över MMA-världen. Den 6 oktober kommer de båda att mötas på UFC 229. Här följer fem anledningar till varför McGregor kommer köra över ryssen Nurmagomedov.

1. McGregors räckvidd

Conor har en väldigt lång räckvidd och har visat det gång på gång. Han kan slå sin motståndare utan att de når honom. Bra fördel om man möter en brottare som vill dyka det första han gör.

2. Har en dokumenterat stark haka

McGregor survived an onslaught on the ground to destroy Chad Mendes

Som många redan bevittnat kan McGregor ta en smäll. Han gjorde det med råge mot Chad Mendes men också i den kultförklarade matchen mot Jose Aldo där han åt en smäll för att ge en knockout-smäll. McGregors haka har inte svikit honom ännu och det är högst otroligt att den kommer testas hårt mot Nurmagomedov som inte alls är någon slagmaskin.

3. Nurmagomedov är inte svår att träffa med slag

Nurmagomedov är inte så värst slipad stående och var i matchen mot Michael Johnson särskilt utsatt då han blev träffad hårt och såg ut att bli skakad. Och Conor slår hårdare än Johnson det tror jag de flesta är överens om. Khabib måste undvika bli träffad för annars blir det god natt.

4. Nurmagomedov kan störas av sina känslor

McGregor är kung på trashtalk och vi har redan sett hur han totalt förgjorde ryssen med sina hårda kränkningar. Om Khabib låter känslorna gå över styr har McGregor redan vunnit. Fråga bara stackars Jose Aldo om hur det kändes möta McGregor efter månader av trashtalk.

5. McGregor har erfarenhet från stora matcher

Irländaren vet hur det är och känns att gå de allra stora matcherna på de största galorna. McGregor gick så sent som förra året kanske historiens största boxningsmatch sett till inkomster när han mötte Floyd Mayweather. Khabib har knappt smakat på matcher på den skalan och på pressen. Kanske blir det hans fall.

Missa inte årets bästa kampanj där man får en exklusiv t-shirt samt 100X i odds på Conor samt 60X i odds på Khabib. Den kampanjen får ni inte missa! Läs mer om Conor och Khabib oddsen här.