Nick Diaz närmar sig comeback mot Jorge Masvidal – så tror spelbolagen

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-11-17 00:00

Enligt uppgifter i amerikanska medier så är fanfavoriten Nick Diaz på väg mot en comeback i UFC. Återkomsten tippas bli av på UFC 235 i mars nästa år och motståndaren tros bli Jorge Masvidal.

Om uppgifterna stämmer så är det roliga nyheter för många de fans som uppskattar Diaz. Trots sin popularitet och färdigheter har inte welterviktaren gått match sedan han mötte Anderson Silva på UFC 183 för nästan fyra år sedan.

En seger i UFC har han inte haft sedan 2011 då han lyckades avsluta stjärnan BJ Penn. Anledningen till den långa frånvaron beror bland annat på att Diaz varit avstängd för att ha testat positivt för cannabis samt diverse rättsliga problem. Det är med andra ord en comeback som inte kommer en dag för tidigt. Diaz har för närvarande ett record på 26 vinster och 9 förluster.

Motståndaren Masvidal är rankad på 9:e plats bland UFC:s alla tuffa welterviktare. ”Gamebred” har dock inte gått match på ett år och har två raka förluster bakom sig mot toppnamnen Demain Maia och Stephen Thompson. Masvidals record består av 32 segrar och 13 förluster.

Stor fördel för Diaz i grappling

Både Diaz och Masvidal är fighter som helst av allt håller sina matcher stående. Diaz har dock en väldigt avancerad nivå av BJJ som han bara använder i undantagsfall. Masivdal är också han skicklig på marken men är inte i närheten av Diaz kunnande. Stående är Diaz mer boxningsorienterad och använder sällan sparkar medan Masvidal gärna utnyttjar alla verktyg.

Rent tekniskt är Diaz ett eller ett par snäpp vassare än Masvidal. Men då 35-åringen inte gått en match på snart fyra år så är det svårt att veta hur han står sig. Det är också ovisst hur ringrostig han kommer att vara på matchdagen. Av denna anledning så är denna fight knepig att förutse.

Masvidal tippas ta hem det

Trots att matchen ännu inte bekräftats av UFC så har amerikanska spelbolag redan aviserat oddsen. Masvidal anses vara en knapp favorit på 1.65 gånger pengarna medan Diaz ger 2.35. Värt att komma ihåg är att oddsen kommer att förändras då lång tid återstår till UFC 235 – om matchen blir av det vill säga.

Se fler av våra MMA speltips