3 anledningar till varför Tyron Woodley vs Colby Covington måste bli av

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-11-21 00:00

Även om det ännu inte blivit officiellt bekräftat så tyder allt på att welterviktsmästaren Tyron Woodley möter Colby Covington under första halvan av 2019. Det är en match som intresserar många, framför allt då många fans gärna vill se Woodley täppa till truten på Covington.

Men det finns flera anledningar till varför UFC måste boka in detta möte. MMA Betz har listat tre orsaker till varför matchen måste bli en verklighet.

1.Nytt legendariskt rivalmöte

Matchen mellan Woodley och Covington har alla ingredienser som krävs för att bli en historisk rivalitet. Likheterna med ett en annan het rivalitet mellan Anderson Silva och Chael Sonnen är många.

Dels handlar det om en underskattad men mycket dominant mästare som ställs mot en kaxig och provocerande ung brottare. Däremot kan nog ingen påstå att Covington har samma nivå i sin underhållning. Chael var en gud på trash talk.

2.En intressant match stilmässigt

Både Covington och Woodley är i grunden bra brottare. Så där kommer de två att ta ut varandra. Men i övrigt är de oerhört annorlunda. Covington är inte särskilt teknisk men sätter alltid upp en tuff press som med tiden blir för svår för motståndarna att hantera.

Woodley i sin tur har en klart mer dynamisk stående fighting och krut i nävarna så det räcker och bli över. Däremot har Woodleys kondition varit ifrågasatt och som kan komma att ställas på prov mot Colby.

3.Ökar mästarbältets legitimitet

UFC har på senare år matchat på ett märkligt sätt och inte alltid bokat in sina mästare mot den bästa tvåan utan snarare mot den största stjärnan. Då den största stjärnan och den bästa fightern sällan är samma person så har det urholkat UFC:s motto som länge handlat om att de bästa möter dem bästa.

I det här fallet, Woodley mot Covington, så handlar det faktiskt om ett legitimt titelmöte mellan de två bästa welterviktarna i UFC.

Se fler av våra MMA speltips