De 3 sämsta händelserna från helgens UFC on Fox 31

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-12-17 00:00

Det finns inte mycket att klaga på när det kommer till den gångna helgens UFC on FOX 31. De flesta matcher levererade underhållning och för det mesta höll alla deltagare en hög kvalitet. Men som alltid var det ändå några negativa, eller mindre bra, händelser som inträffade.

MMA Betz har listat de tre sämsta händelserna under galan.

1.Hooker för tuff för sitt eget bästa

Att det var stor klasskillnad mellan Dan Hooker och Edson Barboza blev tydligt efter bara ett par minuter in i matchen. Fjäderviktaren Hooker blev ju längre matchen led bara en mottagare av slag och sparkar. Barboza gjorde nästan som han ville och flera gånger fick han slå sin motståndare utan motreaktion.

I den sista ronden såg det obehagligt ut och frågan är om inte domaren borde brutit matchen redan innan avslutet kom. Framför allt borde nog Hookers coacher ha övervägt det. Hooker var helt enkelt för tuff för att ge upp.

2.Zak Ottows oförtjänta seger

Ottow tog den här matchen mot den på förhand upphajpade talangen Dwight Grant på kort varsel. En chans för veteranen att slåss inför sin hemmapublik. Maken på tråkigare och händelsefattig tillställning har man nog aldrig sett tidigare i UFC. Även om det hände väldigt lite så var det ändå Grant som träffat överlägset mest – men poängdomarna valde ändå tilldela segern till Ottow.

När det var dags för segerintervju så var det bara att ta fram skämskudden. Ottow var lite för glad och nöjd över sin svaga insats. Buropen från publiken trots att han tävlade på hemmaplan är ett kvitto på insatsen.

3.Poängräkningen i huvudmatchen

Kevin Lee och Al Iaquinta stod för en riktigt underhållande fem ronders-match. Båda herrarna hade sina ljusglimtar i matchen och inför den sista ronden var nog de flesta övertygande om att de vunnit två ronder var eller att Iaquinta låg under med 3-1. Därför kom det som stor chock när en av domarna, efter femte ronden som Iaquinta vann, hade tilldelat honom fyra ronder. Med andra ord ansåg en av tre poängdomare att Lee bara vann en av matchens totalt fem ronder.

Helt overkligt och mycket låg bedömning. Att Iaquinta vann är inte så värst kontroversiellt, men att påstå att han gjorde det med 4-1 i ronder är bara löjligt.

Se fler av våra MMA speltips