Anthony Smith utmanar Jon Jones efter UFC 232: ”Låt oss dansa”

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-01-01 00:00

Jon Jones är återigen kungen av lätt tungvikt. På UFC 232 blev han mästare på nytt när Alexander Gustafsson besegrades på avslut i den tredje ronden.

Den lätta tungviktsdivisionen hör till kanske UFC:s mest tunna viktklasser. Listan på seriösa utmanare är kort och frågan som kvarstår efter helgens gala är vem Jones ska möta härnäst.

Jones själv vill gärna få ytterligare en chans mot Daniel Cormier som för närvarande innehar tungviktsbältet. Trots att han redan besegrat Cormier vid två tillfällen så ser han ett stort värde i att möta den förre OS-brottaren en tredje gång. Anledningen till detta är för att en match mellan de båda intresserar de stora massorna och för att Cormier under tiden som Jones varit borta har cementerat sin plats som en av UFC:s bäste någonsin.

Har tre raka segrar

Det saknas dock inte utmanare helt och hållet. Ett namn som under 2018 seglade upp som en potentiell kandidat är Anthony Smith. Smith tävlade länge i mellanvikt där han blandade och gav. Under senaste året har dock amerikanen växlat upp och radat upp tre raka segrar varav den senaste skedde mot Volkan Özdemir den 27 oktober förra året.

Smith fick till och med chansen att utmana Jones i direktsändning direkt efter UFC 232 från sin plats i FOX-studion.

Se fler av våra MMA speltips