5 MMA-stjärnor som UFC måste värva över snabbt

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-01-15 00:00

De flesta är eniga om att UFC är den allra främsta MMA-organisationen i hela världen. Uppskattningsvis har UFC cirka 80-90 procent av världens bästa fighters. Trots denna imponerande andel elitutövare så finns fortfarande en hel del stjärnor som tävlar utanför organisationen.

MMABetz har listat de fem största namnen som UFC har kvar att kontraktera.

1.Michael Chandler

Det är föga förvånande att Bellatormästaren Chandler finns med på den här listan. Lättviktaren har länge ansetts vara en av de bästa i världen. Har besegrat namn som Eddie Alvarez och Benson Henderson.

När är det dags för Chandler att flytta till UFC? Snart hoppas vi.

Record: 19-4

2.Kayla Harrison

Att det är tunt på större damfighters (fjädervikt) har många redan konstaterat. Därför är det konstigt att UFC ännu inte signat just Harrison. Harrison må vara en rookie inom MMA men hon har faktiskt två OS-guldmedaljer i judo.

Record: 3-0

3.Kyoji Horiguchi

Japanen har redan tävlat i UFC väldigt framgångsrikt. Mellan 2013-2016 vann han 7 matcher och förlorade bara en, vilket skedde mot dåvarande titelkungen Demetrious Johnson. Horiguchi är nu 28 år gammal och har radat upp 8 raka segrar sedan han lämnade UFC.

Lär utan tvekan omedelbart bli en utmanare om han återvänder.

Record: 26-2

4.Ilima-Lei Macfarlane

Här har vi ännu en Bellatorfighter som lyckats göra sig ett namn utanför UFC. Macfarlane tävlar i flugvikt och hade därmed blivit ett perfekt tillskott i UFC som saknar duktiga kvinnliga flugviktare. 28-åringen har sin expertis inom BJJ och är ännu obesegrad som både proffs och amatör.

Record: 9-0

5.Vitaly Minakov

Duktiga ryssar finns det gott om. Många vistas redan i UFC, men en som ännu inte belönats med ett kontrakt är 33-årige Minakov. Den tuffe tungviktaren är ex-mästare i Bellator och har under sin karriär aldrig fått smaka på förlust.

Tungvikten behöver nytt blod snart.

Record: 21-0

Se fler av våra MMA speltips