Speltips: Paige VanZant bör ta hem det mot Rachael Ostovich – se oddsen

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-01-16 00:00

Matchen mellan Paige VanZant och Rachael Ostovich har det snackats ganska mycket om inför helgens event. Båda fighters har stora fanskaror och är namn som UFC ser stort värde i av flera anledningar.

Fighten mellan damerna sker på UFC on ESPN1 i Brooklyn, New York, under den kommande helgen. Matchen är planerad i flugvikt, vilket innebär att det är VanZants första i den nyligen skapade divisionen.

Det har gått ett år sedan VanZant tävlade senast. Den gången förlorade hon på domslut mot Jessica-Rose Clark. Och innan dess fick hon se sig besegrad på submission av Michelle Waterson. Efter två raka torskar har VanZant valt att fokusera på träning och utveckling. Hennes record är idag 7 segrar och 4 förluster.

Vad vet vi om motståndaren? Ostovich var en av deltagarna i förr-förra säsongen av TUF. 27-åringen åkte ut tidigt i turneringen men fick trots detta en chans att revanschera sig i TUF-finalen tidigare i somras. Även den gången gick det inte vägen för Ostovich. Rent tekniskt så kan Ostovich beskrivas som en grappler som gillar att sätta press och jobba från topposition på marken.

VanZant är favorit av en anledning

Detta blir en match mellan två olika stilar. VanZant är också van att sätta press men är betydligt mer varierad i sina attacker. Kan VanZant hålla sig borta från att bli nedtagen så lär hon vara på god väg mot en seger då Ostovich knappast har samma nivå av striking.

Enligt spelbolagen är VanZant en knapp men stadig favorit i den här fighten. Vi är beredda att hålla med. Det finns egentligen två faktorer som skulle kunna tala emot henne. Det ena är hennes formkurva och det andra är det faktum att hon nu valt att flytta till en tyngre viktklass. Hur dessa två faktum kommer påverka henne, negativt eller positivt, återstår att se.

Trots dessa två frågetecken är spel på VanZant det enda tänkbara.

Unibet håller Vanzant som favorit till 1.61 medan Ostovich ger 2.25 gånger pengarna.

Mobilebet håller Vanzant som favorit till 1.62 medan Ostovich ger 2.25 gånger pengarna.

Betfair håller Vanzant som favorit till 1.61 medan Ostovich ger 2.25 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips