Jon Jones siktar på flytt till tungvikt: ”Det är oundvikligt”

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-02-18 00:00

Den 2 mars är det dags för Jon Jones att försvara sitt bälte som han vann i matchen mot Alexander Gustafsson i slutet av förra året. Att han går en ny match på UFC 235 så snabbt efter sin föregående beror på att han varit avstängd och inte kunnat tävla under längre period.

Jones har hunnit bli 31 år gammal och har varit den klart bäste i lätt tungviktsklassen som varit hans hem ända sedan starten. Nu siktar UFC-mästaren på att inom en snar framtid kliva upp till tungvikt för att ta sig an nya utmaningar. Detta efter att Cain Velasquez nyligen proklamerat att han tror sig kunna vinna över Jones.

Jones använde sin Instagram för att bemöta Velasquez uttalanden.

Inte många utmanare kvar

Först måste Jones klara av Anthony Smith som han möter på T-Mobile Arena i Las Vegas den 2 mars. Om flytten upp till tungvikt sker därefter återstår att se, men några fler självklara titelutmanare i lätt tungvikt ser det inte ut att finnas i dagsläget.

Jones record är för närvarande 23 segrar och bara en förlust. Den enda plumpen kom kom 2009 mot Matt Hamill efter att han blivit diskvalificerad. Eftersom beslutet av domaren i den matchen är högst diskutabelt så betraktas Jones fortfarande som obesegrad av de allra flesta.

Det är inte många som tror att Jones kommer förlora mot Smith. På Unibet ger seger för mästaren så lite som 1.08 gånger pengarna. Smith däremot ger hela 7.50.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips