Lista på UFC-mästare med flest titelförsvar genom alla tider

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-02-25 00:00

Det har kommit och gått massvis av UFC-mästare. Vissa blir legendarer, andra glöms bort ganska fort. För att bli ihågkommen som mästare finns det egentligen bara en väg att gå – och det är att vinna matcher.

Vilka UFC-mästare genom historien har flest lyckade titelförsvar? Vi har svaret.

5. Jose Aldo – 7 titelförsvar

Många nya fans minns bara Aldo från hans pinsamma KO-förlust mot Conor McGregor, men de som varit med längre vet hur dominant Aldo var under sina år som champ i UFC:s fjädervikt. Brassen har bland annat slagit namn som Kenny Florian, Frankie Edgar och Chad Mendes.

Totalt blev det 7 lyckade titelförsvar, 9 om man räknar tiden i WEC.

4.Jon Jones – 8 titelförsvar

Han hör till en av UFC-historiens mest kontroversiella mästare. Man kan säga att Jones är bättre på vinna matcher än att vara en god förebild. Under sin tid som lätt tungviktsmästare har Jones slagit fighters som Daniel Cormier, Alexander Gustafsson och Chael Sonnen.

8 titelförsvar har Jones mäktat med – men det hade kunnat bli bra många fler om han bara skött sig i övrigt.

3.Georges St-Pierre – 9 titelförsvar

Överraskad? Knappast. GSP regerade länge i weltervikt och hann samla på sig ganska många lyckade titelförsvar innan han gav upp bältet självmant efter en vinst mot Johny Hendricks.

Totalt blev det 9 titelförsvar för stjärnan.

2.Anderson Silva – 10 titelförsvar

Länge låg Silva etta på denna lista. Han var en dominant kraft utan dess like i UFC:s mellanvikt under totalt sex år.

10 titelförsvar blev det under 2006-2013 men då ska man komma ihåg att han gick sex andra matcher som han också vann under samma period och som inte gällde något bälte. I ett fall klarade motståndaren inte av vikten och därmed blev titelmatchen en vanlig sådan.

1.Demetrious Johnson – 11 titelförsvar

Konstigt nog valde UFC att släppa Johnson till ONE Championship – trots sitt rekord. Johnson var kungen av flugvikt i fem långa år. Under denna period, fram till i augusti 2018, försvarade han sitt bälte totalt 11 gånger.

Detta rekord lär nog bestå ganska länge.

Se fler av våra MMA speltips