in , ,

3 anledningar till varför Henry Cejudo kommer besegra TJ Dillashaw

På lördag gör UFC debut i nya kanalen ESPN. Och man gör det med en rejäl smäll. Huvudmatch för UFC on ESPN1, som galan heter, leds av en titelmatch i flugvikt mellan mästaren Henry Cejudo och TJ Dillashaw.

Matchen mellan de båda är intressant på flera sätt. Även om oddsen talar till utmanaren Dillashaws fördel så finns det flera faktorer som talar för Cejudo går vinnande ur fighten. Unibet håller Dillashaw som favorit till 1.50 medan Cejudo ger 2.65 gånger pengarna.

MMABetz har listat tre anledningar till varför Cejudo kommer att försvara sitt bälte.

1.Van vid viktklassen

Till skillnad från Dillashaw som alltså går ner från bantamvikt så har Cejudo tävlat i flugvikten i många år. Även om han tidigare under sin karriär hade vissa svårigheter att klara viktgränsen så verkar dessa bekymmer inte vara aktuella längre.

Att Cejudo är den ”naturlige” flugviktaren av dem två ska definitivt inte underskattas, speciellt om Dillashaw påverkas negativt av den stora viktnedgången.

2.Brottning

Längre inom brottning än vad Cejudo har lyckats med går inte att komma. 31-åringen tog nämligen guld vid OS-spelen i Peking 2008. Som man kunde se i hans imponerande insats mot Demetrious Johnson tidigare i höstas så innebär just förmågan att gå till brottning en stor trygghet i hans fighting.

3.Självförtroende

Cejudo har ett proffsrecord på 13 segrar och 2 förluster. Inte fy skam direkt. Fast det som ger honom extra stor mental styrka är det faktum att han slagit Demetrious Johnson. Johnson regerade flugvikten under många år och var på senare tid även ansedd som den bäste P4P-fightern.

Cejudo har redan överraskat en gång och vet att han kan göra det igen.


Mer nyheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *