Alexander Gustafsson: Jon Jones borde stängas av på livstid

Författare: MMABetz

Publicerad: 2017-09-14 00:00

Under onsdagen meddelade den amerikanska anti-dopningskommittén USADA att även Jon Jones B-prov var positivt. Man hade hittat spår av det otillåtna ämnet turinabol i den nyblivna mästarens urinprov vid en dopningskontroll som gjordes i samband med hans match mot Daniel Cormier på UFC 214.

I väntan på hur lång avstängning Jones kommer att få, har Kaliforniens idrottskommitté ändrat den 30-årige amerikanens vinst mot Cormier till en no-contest. Detta resulterade i att UFC fråntog Jones hans bälte och återigen krönte Cormier till divisionens nya mästare.

Detta är den andra gången som Jones testar positivt vid en dopninsgkontroll. I julimånad förra året, inför UFC 200, testade den 30-årige amerikanen positivt för östrogenblockerare, som är vanligt förekommande bland idrottare som gått på diverse steroid-kurer under en längre tid. USADA valde att stänga av Jones i ett år för det övertrampet. Denna gång kommer straffet bli hårdare, då USADA har ett minimum straff på 4års avstängning för fighters som testar positivt en andra gång.

En som hoppas att Jones får ett hårt straff av USADA är den svenske UFC-stjärnan Alexander Gustafsson. I en exklusiv intervju med MMABetz.se berättar ”The Mauler” att då detta är Jones andra dopningsfall bör han stängas av på livstid.

Vad ska man säga? Det här sätter hela hans karriär under frågetecken! Han har åkt fast för otillåtna preparat två gånger nu, det är två gånger för mycket. Man undrar ju vad han gjorde innan USADA kom in.

Jag tycker att har man åkt fast två gånger för otillåtna preparat, så borde man bli avstängd för resten av livet.

Det var många som tyckte att Jones skulle ta sig an Gustafsson efter vinsten mot Cormier, detta då Gustafsson hade en imponerande seger mot Glover Teixeira i bagaget och för att deras första möte var Jones tuffaste utmaning i karriären. Nu ser det mörkt ut för alla som hade hoppats att se en returmatch mellan Jones och Gustafsson. The Mauler berättar för MMABetz att han tycker att det är tråkigt att han inte får chansen att ta revansch mot Jones, men han har fortfarande som mål att ta hem bältet till Sverige.

Jag hade sett fram emot att få min revansch mot honom, det var fighten jag ville ha. Jag vet att jag skulle vinna den här gången, med eller utan hans fuskande. Men mitt mål är detsamma, det är bältet jag vill ha.

Gustafsson är för tillfället rankad 1:a på UFCs officiella rankningslista och är därmed först i kön för en titelmatch mot mästaren Cormier.