Conor McGregor slår rekord – i att inte försvara titeln

Författare: Jaser Davari

Publicerad: 2018-02-20 00:00

Vad är det som går och går men aldrig kommer fram till ett titelförsvar? Jo, Conor McGregors karriärklocka.

Conor McGregor blev, för femton månader sen, den förste fightern att inneha titlar i två olika viktklasser samtidigt. Bedriften varade i ungefär två veckor. Conor McGregor släppte sitt bälte i fjädervikt och stod sedan ”endast” som mästare i lättviktsdivisionen, en titel han fortfarande håller trots sin rekord-mässiga frånvaro.

Conor McGregor spenderade hela förra året med att fokusera på en boxningsmatch mot Floyd Mayweather Jr. En match irländske McGregor förlorade via teknisk knockout i matchens tionde rond. Det och att tjäna enorma summor pengar på matchen som ett litet plus i kanten.

I och med den 18:e februari 2018, har Conor McGregor satt ett nytt rekord.

Enligt en tabell som MMA-journalisten Nick Dwyer, delade på sin twitter tidigare i veckan, har Conor McGregor nu låtit 463 (465 i och med dagens datum) dagar passerat sedan sitt senaste titelförsvar.

McGregor har alltså slagit Anthony Pettis rekord för antal dagar som passerat utan ett titelförsvar i UFC. McGregor tar sig in på listan 2 gånger, placerad 1:a och 6:a, den senare placeringen gäller titelförsvaret i fjädervikt.

Det råder fortfarande total radioskugga i McGregor-etern. Vem irländaren möter härnäst, eller om han kommer någonsin kommer fightas igen är oklart. McGregor har inte blivit fråntagen sin titel än, men många anser vinnaren mellan Tony Ferguson och Khabib Nurmagomedov bli lättviktsdivisionens rättmätige konung. UFC:s president Dana White har lovat att McGregor möter vinnaren av Ferguson och Nurmagomedov härnäst.